GRIM in verrommeld Nederland bij NCRV

Presentator Cees Grimbergen gaat in zijn nieuwe serie GRIM zeven weken lang op zoek naar antwoorden op vragen als: Waarom loopt half Nederland tegenwoordig hard? En waarom hebben jongeren wapens op zak? En wat is er geworden van de Haagse Weimarstraat, Cees’ geboortestraat en een geliefde winkelstraat? In aflevering één, GRIM in verrommeld Nederland, beschouwt Cees het aangetaste Nederlandse landschap. GRIM is vanavond te zien op Nederland 2.

De afgelopen maanden verschenen alarmerende berichten in de kranten over de zogenoemde verrommeling van Nederland. Vooral in het Groene Hart zouden weitjes, koeien en schapen, kronkelweggetjes met een brug en een kerktoren aan de horizon in rap tempo wijken voor Vinex-locaties, bedrijventerreinen, verbrede snelwegen, hoogspanningsmasten en windmolens.

Grimbergen is blij met het programma: “Het programma heeft een lekker Man bijt hond gehalte, we doen heel veel mooie interviews met leuke gewone Nederlanders. Maar daarbij vertellen we wel degelijk ook een journalistiek verhaal.

Grimbergen bezoekt onder meer een aangelegd, vijftig meter breed natuurgebied, ingeklemd tussen een spoorlijn en een snelweg. Ook spreekt hij de bewoners van een eeuwenoude Hollandse boerderij van de familie Witjes in Houten, waarnaast een 16-verdiepingen hoog hotel verschijnt. Hij bekijkt vanuit een vliegtuig het geplaagde Groene Hart en staat in een achtertuin, waar een nieuwe weg dwarsdoorheen is gepland. GRIM is om 21.05 uur te zien op Nederland 2. (Foto: Hans Hogervorst)

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen