Biostabil ondanks verbod toch bij RTL en SBS

TelSell gaat door met het uitzenden van de spots waarin Tineke de Nooij de omstreden Biostabil aanprijst, ondanks een verbod van de Reclame Code Commissie (RCC). Dat schrijft het AD. De RCC beoordeelde de spot over de hanger die lichamelijke klachten zoals slapeloosheid, hoge bloeddruk en hoofdpijn zou verminderen twee weken geleden als ‘misleidend’. “Maar de Re- clame Code Commissie kan ons spotje helemaal niet verbieden“, zegt Bianca Damas van TelSell.

Damas vervolgt in de krant: “Van de zenders waar we de reclame op uitzenden hebben we geen klachten gehad, dus gaan we er gewoon mee door.

De Reclame Code Commissie beaamt dat zij machteloos staat. “Veel media, waaronder de publieke omroep, hebben zich schriftelijk verplicht door ons veroordeelde reclame te weren, maar RTL en SBS hebben dat niet gedaan“, zegt commissaris A. de Gelder. “Dat is jammer. Meestal worden onze uitspraken gevolgd, maar we hebben geen machtsmiddelen.” TelSell is naar aanleiding van de uitspraak van de RCC wel bezig met een aantal kleine wijzigingen in de spot, zegt Damas.

De stelling dat de hanger wereldwijd is gepatenteerd wordt geschrapt. “Ook de claims over de geneeskrachtige werking zwakken we hier en daar wat af. De rest van de spot bestaat vooral uit getuigenissen van mensen die baat hebben bij de Biostabil.”

De Biostabil is een vinding van de in Nederland wonende Italiaan Bruno Santanera. Hij riep zichzelf uit tot ‘mineraaltherapeut’ en ging de hangers verkopen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen