610.000 kijkers voor Jensen


De kijkcijfers van vrijdag 22 juni 2007 (SKO)

Jensen! (RTL5, 22:16) – Robert Jensen sloot het seizoen van zijn talkshow Jensen! vrijdagavond af met zanger Gerard Joling. Joling maakte zijn entree zingend op een olifant. Dat viel niet bij iedere kijker in goede aarde. “Walgelijk hoe zij met die beesten omgaan. Ooit over nagedacht dat die dieren níet geketend in een tv-studio horen te lopen?“, reageert een kijker op het forum van Jensen. Een aantal bezoekers van het internetforum is het daarmee eens: “Het zijn wilde beesten.

Na zijn opkomst, praatte Gerard Joling onder meer over het succes van Joling en Gordon over de vloer op Tien. Onlangs werd het derde seizoen uitgezonden. “Ik moet zeggen dat ik het derde seizoen nog leuker vond dan de tweede“, aldus Joling. Maar om weer nieuwe opnames te maken, gaat de zanger voorlopig te ver. “Maar zeg nooit ‘nooit’. Misschien over twee jaar of zo.” Aan het begin van deze maand stond Joling samen met zijn collega’s René Froger en Gordon in de Amsterdam ArenA. Joling heeft Gordon sindsdien niet meer gesproken. “Ik heb nog wel een smsje gehad met ‘Bedankt voor de fantastische avonden’.” De voorlopig laatste aflevering van Jensen werd vrijdagavond door 610.000 kijkers (madl: 11.6%) bekeken.

TV Show Unicef (TROS, Ned1, 20:33) – Ivo Niehe wijdde vrijdagavond een speciale afleveringen van zijn TV Show aan de aidsproblematiek. Er werd onder meer een verslag getoond van de veldreis die Trijntje Oosterhuis in opdracht van Unicef maakte naar St. Petersburg. In Rusland en Oost-Europa breidt de aidsepidemie zich inmiddels sneller uit dan waar ook ter wereld. Drugsgebruik is daar de voornaamste oorzaak. “Zoveel aanstaande moeders zijn geïnfecteerd geraakt door het gebruik van vuile naalden; hun kinderen komen dus al besmet met hiv ter wereld“, aldus Trijntje bij de GPD. “Unicef probeert deze vrouwen ervan te overtuigen dat ze tijdens de zwangerschap al medicijnen moeten slikken, zodat in ieder geval hun kinderen de ziekte niet krijgen. Maar het is daar echt een enorm taboe.” De TROS TV Show voor Unicef trok vrijdag 938.000 kijkers (madl: 16.5%) naar Nederland 1.

Stop de tijd (MAX, Ned2, 20:50) – De nieuwe quiz Stop de tijd brengt de kijker terug in de ederlandse jaren ’50, ’60 en ’70. In deze nostalgische tv-quiz van MAX en de Wereldomroep spelen Nederlanders, die al meer dan 25 jaar geleden zijn geëmigreerd, tegen elkaar. Aan de hand van leuke, spannende en ontroerende vragen en fragmenten wordt hun kennis over het Nederland van toen en van vandaag getest. Vier emigranten, die elkaar niet kennen, spelen tegen elkaar. In de eerste ronde van de quiz wordt de kennis van de Nederlandse steden getoetst. De tweede ronde wordt gespeeld aan de hand van bijzondere foto’s en fragmenten. Vragen over politiek, sport en bijzondere gebeurtenissen in Nederland. In de finaleronde wordt het winnende koppel gesplitst en spelen zij tegen elkaar. De eerste aflevering van Stop de tijd scoorde vrijdag 443.000 kijkers (madl: 7.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen