Christelijke zender Family7 wil op plaats Tien

De directie van de christelijke zender wil er bij diverse programmaraden op aandringen de zender voor te dragen voor de plek van televisiezender Tien, dat onlangs een overeenkomst sloot met RTL Nederland. “Met het verdwijnen van Tien zal Family7 in die gebieden waar men door programmaraden als eerste reserve werd geplaatst nu in aanmerking komen om die plek op te vullen“, legt een woordvoerder van de zender uit. Family7 start op 2 juli met analoge uit- zendingen in Flevoland.

De uitzendingen in Flevoland kunnen omdat de programmaraad van Flevoland Family7 positief heeft geadviseerd voor analoge doorgifte. Het gebied beperkt zich overigens wel tot Zeewolde, Dronten en Lelystad omdat in deze gemeenten plaats is vanwege het ontbreken van een lokale tv-zender.

Family7 zendt al sinds december 2005 Nederlandse christelijke familieprogramma’s uit bij diverse kabelexploitanten in Nederland. UPC haalde de zender van de kabel om het EO thema kanaal OMEGA tv ruimte te bieden. “De zender is verheugd dat de eerste programmaraden een positief advies hebben uitgebracht.

Family7 wil graag de plek van Tien invullen, omdat de directie vindt dat zender als enige Nederlandse zender pluriformiteit brengt binnen het commerciële bestel. “Volgens recente onderzoeken zijn er in Nederland nog altijd 8 miljoen mensen die een relatie hebben met geloven en religie“, aldus de woordvoerder. “Ook blijkt dat steeds meer mensen terug willen naar normen en waarden in de samenleving. De programma’s van Family7 dragen bij aan dit proces. In een samenleving die steeds vaker wordt opgeschrikt door familiedrama’s, zelfmoorden en zinloos geweld; waar depressiviteit volksziekte nr. 1 dreigt te worden, eenzaamheid en problemen in de jeugdzorg kenmerkend zijn, laat Family7 een ander geluid horen.

De programmering van Family7 is te bekijken via Family7.nl.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen