Studenten ontmoeten roeiwereld in ‘De Acht’

Twaalf studenten die elkaar hebben gevonden in de roeisport, worden vanaf vanavond gevolgd door televisiezender Tien in het programma De Acht. Onder begeleiding van een aantal topcoaches proberen de studenten in het nieuwe programma om zo snel mogelijk mee te strijden om de bovenste plaatsen in het Eerstejaarsklassement. “De meest belangrijke vraag is echter: wie van de 12 gaan daadwerkelijk in ‘de acht’ plaatsnemen?“, aldus een woordvoerder van de televisiezender.

De studenten starten drie maanden later dan de concurrerende teams. Lukt het ze om in een half jaar te veranderen van een feestende student in een topsporter? De jongens hebben verschillende achtergronden en komen uit heel Nederland. Hoe verloopt hun allereerste wedstrijd? En hoe bevalt het samenwonen? Alle hoogte- én dieptepunten uit de trainingen, wedstrijden en hun gezamenlijke leven komen voorbij.

In de eerste aflevering, om 18.30 uur op Tien, maakt de kijker kennis met de roeiwereld en de uitdaging die zowel de coaches als de jongens aangaan. Tientallen jongens ondergaan een krachtmeting op de ergometer, een medische keuring én een gesprek met de coaches waar streng op motivatie en fysiek wordt gelet. De acht beste roeiers vormen de selectie, maar niemand is zeker van zijn plaats: vier jongens trainen als schaduw en kunnen alsnog een plekje in het echte team veroveren…

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen