Straatmeiden worden ladies in Dames in de Dop

Zijn ze nog te redden, of is het een onbegonnen zaak? RTL 5 start vanavond het nieuwe programma Dames In De Dop, de Nederlandse versie van het succesvolle Engelse format Ladette To Lady. Negen jonge, heftige meiden worden in dit reality programma in zes weken tijd omgetoverd tot echte ‘ladies’. Op een speciale school op een chique landgoed worden de feestbeesten klaar- gestoomd om zich staande te houden in een wereld waarin fatsoen, glamour en etiquette belangrijk zijn.

De meiden verblijven intern op de school en worden 24 uur per dag bijgeschaafd en nauwlettend in de gaten gehouden door de juryleden: imagodeskundige Coco de Meyere en directeur van The International Butler Academy in Warnsveld, Robert Wennekes. Coco de Meyere (voor de dames ‘mevrouw de Meyere’) is vooral bekend door haar televisiewerk. Ze was styliste en kleedde diverse artiesten en presentatoren, waaronder Linda de Mol. Coco is de laatste jaren veel breder gaan werken en geeft naast stijladviezen aan particulieren ook veel lezingen. Robert Wennekes (voor de dames ‘heer Wennekes’) werkte zestien jaar lang als butler voor een Amerikaanse miljardair, diverse ambassadeurs en adellijke families.

Verder zijn er de zogenaamde ‘wisselende’ juryleden. Dit zijn etiquettedeskundige Anouk van Eekelen, chefkok Jacob Jan Boerma van het sterrenrestaurant ‘De Leest’ in Vaassen en logopedist Coen Winkelman.

Coco en Robert onderwerpen de groep aan specifieke opdrachten en beoordelen streng op het resultaat. Met de nieuw geleerde vaardigheden moeten ze vervolgens verschijnen op diverse officiële gelegenheden, zoals chique diners en jetset feestjes. Niet bepaald de omstandigheden waar zij in hun dagelijkse leven te vinden zijn.

Uiteindelijk kan er maar één van de deelnemende jonge vrouwen de beste zijn. De minst presterende meiden worden op verschillende momenten tijdens het verblijf naar huis gestuurd. De uiteindelijk overgebleven drie aspirant ladies krijgen de ultieme test. Wie lukt het als beste om zich te ontpoppen tot een echte dame en gaat er vandoor met de hoofdprijs van 20.000 euro en een luxe vakantie?

Dames in de Dop is vanaf vanavond wekelijks om 21.30 uur te zien bij RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen