1,3 miljoen kijkers voor RTL Nieuws


De kijkcijfers van maandag 28 mei 2007 (SKO)

RTL Nieuws (RTL4, 19:29) – Loretta Schrijver (51) heeft maandagavond voor het laatst het RTL Nieuws gepresen- teerd. Sinds de start in 1989 vormde ze lange tijd met Jeroen Pauw een presentatieduo. Schrijver was in totaal achttien jaar een boegbeeld van het programma. In 2000 verruilde Schrijver de commerciële omroep voor de AVRO, waar ze Alle dieren tellen mee presen- teerde. Alweer een jaar later keerde ze terug bij RTL. In september begint ze bij Omroep Max.

Medepresentator Roelof Hemmen, hoofdredacteur Harm Taselaar en enkele medewerkers van RTL Nieuws brachten aan het eind van de uitzending -in beeld- een toost op haar uit. “De koningin van het nieuws gaat bij ons weg“, zei Hemmen aan het eind van de uitzending. “Daarmee komt een einde aan een tijdperk van achttien jaar. Je gaf het nieuws warmte, gevoel en heel vaak een schaterlach. De kijkers gaan je missen, wij gaan je missen en ook ik ga je missen.” Schrijver zei dat zij ook al haar collega’s zal gaan missen. “Ik zal RTL Nieuws altijd blijven volgen als belangrijkste informatiebron voor het nieuws. I love you all.” De laatste uitzending van RTL Nieuws met Loretta trok maandag 1.310.000 kijkers (madl: 23.5%).

Dames in de Dop (RTL5, 21:31) – Onverbeterlijke feestbeesten worden in het nieuwe RTL 5-programma Dames in de Dop omgetoverd tot echte ‘ladies’. Dames in de Dop is de Nederlandse versie van de Engelse successerie Ladette to Lady. “In de Engelse versie lag de nadruk heel erg op het effect“, vertelt producent Matthias Scholten. “Wat gebeurt er als je meisjes van de straat haalt. Wij hebben geprobeerd niet alleen voor het effect en de leuke plaatjes te gaan, maar ze ook echt iets mee te geven.” De meiden vallen gaandeweg af en ze worden beoordeeld door een strenge jury, voorgezeten door Robert Wennekes, de directeur van de butlerschool. Wennekes: “Normaal gesproken werken wij met serieuze dames en heren. Managers die in hun carrière de puntjes op de i willen zetten. Ik schrok me dan ook kapot toen ik de dames voor het eerst zag. Bij de eerste lunch dacht ik ook heel even: waar ben ik aan begonnen. Verschrikkelijk. Maar dat veranderde snel, zeker toen ik merkte hoe leergierig de meisjes waren. Ik had nooit gedacht dat ik er zo veel plezier aan zou beleven om dit soort dames over de vloer te krijgen.” De eerste aflevering van Dames in de Dop werd maandag door 492.000 kijkers (madl: 6.7%) bekeken.

Pinkpop 2007 (NPS, Ned3, 19:00) – Ook dit jaar deed de NPS verslag van het Pinkpopfestival. De vijf uur durende registratie op Nederland 3 werd door 384.000 kijkers (madl: 6.4%) bekeken. Ilse DeLange stond dit jaar voor de derde keer op Pinkpop. “Eigenlijk komen mijn vaak intieme en breekbare liedjes beter over in kleine zaaltjes. Op Pinkpop speel ik mijn stevigere nummers. Het geeft een kick om daarmee ook de mensen achterin het publiek te bereiken. Het is ontzettend gaaf als daar de handen ook de lucht ingaan“, vertelt DeLange bij TVgids.nl. Zelf is ze geen festivalganger. “Als ik op een festival ben, dan blijf ik nooit hangen. Ik krijg hooguit iets mee van de acts die vlak voor of vlak na mij spelen. Vroeger ging ik ook nooit naar festivals, ik ben toch meer een intiemezaaltjes-mens. De eerste keer dat ik op Pinkpop kwam, was meteen om op te treden. En ja, dat was best eng.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen