Sterrenstal Tien benieuwd naar toekomst zender

De sterrenstal van Tien wordt steeds nieuwsgieriger naar de toekomst van de zender nu de geruchten van een overname door RTL Nederland steeds heviger worden. De boegbeelden van de zender zeggen nog niets over een overname te weten. Jack Spijkerman is niet boos of teleurgesteld, maar vertelt in De Pers: “Als we worden overgenomen hoor ik dat graag. Mijn crew is ook benieuwd“, aldus Jack. Sportgezicht Frits Barend: “Ik weet niks, maar ik zou wel iets willen weten.

Jan Joost van Gangelen van het goed bekeken sportprogramma De Wedstrijden is ook niet op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Tien. “Ik wist niks, ik weet niks en ik zal niks weten ook gok ik zo. RTL 10, SBS 6, Elf, De Wilde Ganzen 16, whatever.. Hand op mijn hart: my name is Manolo. I know nothing.

Het is stil in de gangen in de Larense villa van Tien, het creatieve hoofdkantoor van de televisiezender van John de Mol. “We hebben lang gedaan alsof er niks aan de hand is, maar dat is niet meer vol te houden“, zegt een Tien-medewerker aan De Pers. “De medewerkers komen later en gaan eerder weg. We staan stil.

Veel presentatoren zijn niet zeker van een plaats bij RTL. Veel programma’s zijn dubbel, zoals De Wedstrijden, dat concurreert met RTL’s Voetbal Insite. Bij RTL staan Barbara Barend, VI-hoofdredacteur Johan Derksen en oud-speler Willem van Hanegem onder contract, bij Tien doen Frits Barend, oud-speler Ruud Gullit en Jan Mulder de commentaren. “Programmadirecteuren hebben zo hun voorkeuren. Niet iedereen is een kanshebber, ook al is hij even geschikt of geschikter“, aldus een anonieme medewerker van RTL in het gratis dagblad.

Een andere vraag is wat er met Remko van Westerloo, de huidige programmachef van Tien, gaat gebeuren. Zijn vader Fons staat aan het roer bij RTL. “Die twee liggen elkaar niet zo, al is Fons een family-man“, aldus een Tien-‘insider’. (Foto: Roy Beusker)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen