Buitenlandse media bol van donorshow BNN

Buitenlandse media besteden veel aan- dacht aan de controversiële donorshow die BNN vrijdagavond om half negen uitzendt op Nederland 3. Dat meldt ANP. Veel kranten en andere media berichten over De Grote Donorshow, waarin de 37-jarige Lisa beslist aan wie van drie nierpatiënten zij een nier wil afstaan. Het tv-publiek kan haar per sms adviseren bij haar keuze. De BBC, The Guardian, The Times en Die Welt zijn enkele media die uitpakken met het verhaal van het Endemol-programma.

‘Nier als hoofdprijs in Nederlandse televisieshow’, kopt de Duitse krant Die Welt. ‘Wie overleeft? De kijker beslist’ staat er boven een verhaal in The Times. The Times rept over een “macabre contest“, gemaakt door de producent (Endemol) van het ook in Engeland bekende realityprogramma Big Brother.

De auteur trekt steeds dwarsverbanden met Big Brother. “Terwijl publieke vernedering het ergste is wat kan gebeuren in Big Brother, strijden de Big Donor-kandidaten voor hun levens.” Verder stelt de krant de reputatie van BNN aan de kaak met programma’s als Spuiten en Slikken en Neuken Doe Je Zo. (Foto: Anne Timmer)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen