Actualiteit en humor in De Zomer Draait Door

Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts presenteren met ingang van komende zaterdag 2 juni zes weken lang het VARA-programma De Zomer Draait Door, een uitgebreide, zomerse variant geïnspireerd op De wereld draait door. Met diverse actuele gasten, reportages van de Jakhalzen, de rubriek De TV draait door én politieke satire door Erik van Muiswinkel. De zomer draait door is te zien op de plek van Mooi! Weer De Leeuw, op zaterdagavond om 20.25 uur op Nederland 1.

In het decor van De wereld draait door in Studio Plantage in Amsterdam ontvangen Matthijs en Marc-Marie wekelijks gasten, die een stempel hebben gedrukt op het nieuws. “De actualiteit wordt weer op eigenzinnige, toegankelijke en humoristische wijze besproken“, aldus een woordvoerder van de VARA. “De Jakhalzen brengen verbazingwekkende reportages en in de rubriek De TV draait door wordt teruggekeken op de leukste en gekste televisiefragmenten van de afgelopen week.

Erik van Muiswinkel verzorgt de politieke satire op basis van teksten van een illuster schrijversteam, bestaande uit Jeroen van Merwijk, Diederik van Vleuten, Jan Kuitenbrouwer, Joep van Deudekom en Sander van Opzeeland.

De zomer draait door wordt gemaakt door het programmateam, dat ook verantwoordelijk is voor De wereld draait door. Volgens de woordvoerder was de keuze voor Marc-Marie als vaste tafelheer gemakkelijk. “Als presentator en tafelheer van De wereld draait door zorgden ze al voor een combinatie met chemie.”

De zomer draait door, met Matthijs van Nieuwkerk, Marc-Marie Huijbregts en Erik van Muiswinkel, is van 2 juni tot en met 14 juli, zes weken lang, wekelijks op zaterdagavond om 20.25 uur bij de VARA op Nederland 1. De herhaling van De zomer draait door is op zondagavond om 21.30 uur op Nederland 3. (Foto: Nick van Ormondt)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen