BNN-voorzitter: ‘We willen het nieuws beheersen’

BNN-voorzitter Laurens Drillich zegt met De Grote Donorshow aandacht te willen vragen voor het grote tekort aan orgaan- donoren in Nederland. “We zijn met deze wansmakelijke show gekomen omdat we het nieuws willen beheersen“, aldus Drillich in De Telegraaf. “Daardoor kijken er veel mensen en ontstaat er discussie. Het wordt geen Grote Donor- registratie Show. Als je dat wil, dan moet je Mies Bouwman inhuren, al zullen wij tussendoor wel wat oproepjes plaatsen voor donorregistratie.

Drie nierpatiënten, die Lisa nu nog niet kent, maken kans op de nier. Die transplan- tatie zal later, op een moment dat het haar uitkomt, plaatshebben zonder camera’s daarbij. Over hoe BNN en Endemol de transplantatie hebben geregeld, hult de BNN-voorzitter zich in stilzwijgen. Volgens hem zal het er echt van komen. Of de operatie in het buitenland moet gebeuren, kan hij eveneens niet zeggen. Voor de twee patiënten die in de uitzending worden afgewezen is begeleiding geregeld. “Die men- sen zullen teleurgesteld zijn. Hoe we ze daarna bijstaan, kan ik niet zeggen, maar we sturen ze niet zomaar de studio uit om daarna niets meer van ons te laten horen.

Drillich is niet bang voor een te zware klap bij de patiënten die niet worden blij gemaakt. “Ook met die mensen zijn we al maanden in gesprek. Zij willen aandacht voor hun realiteit. Het is hun niet te doen om anderhalf uur live-tv, dat boeit ze niet. Het wordt even spannend voor ze, maar hun hele leven is al spannend.(Foto: Anne Timmer)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen