Televisieproducent Eyeworks start in Australië

Geplaatst op wo 25 apr 2007 om 10:38

Televisieproducent Eyeworks heeft een vestiging geopend in Sydney, Australië. Dat meldt een zegsman van de produc- tiemaatschappij van Reinout Oerlemans. De 50-jarige Stephen Peters zal verant- woordelijk zijn voor de ontwikkeling en productie in Australië van zowel Eyeworks formats als formats van derden. Stephen Peters werkte voorheen bij Endemol Southern Star en heeft als executive producer gewerkt aan producties als Australian Survivor, Australian Idol en vele andere succesvolle programma’s.

Julie Christie, directeur van Eyeworks Touchdown Nieuw Zeeland en Eyeworks Australië, over de opening: “Eyeworks heeft in het verleden al wel programma’s in Australië geproduceerd maar heeft nu ook een permanente vestiging in Australië. Binnenkort zal onze Australische versie van Ticket To The Tribes (The Lost Tribes) worden uitgezonden op Channel 9 in Australië. Stephen Peters is een zeer gerespecteerd producer met een indrukwekkende ervaring op het gebied van reality en entertainment programma’s. Met Stephen zijn we er van verzekerd dat ons succes in de internationale markt wordt voortgezet in Australië.

Reinout Oerlemans, directeur van Eyeworks, is blij met de opening. “We zijn verheugd om met de vestiging in Australië het achtste land toe te voegen aan ons internationale netwerk. Het toevoegen van wederom een Engels sprekend territorium is zeer waardevol en we kijken ernaar uit om samen te werken met een talentvolle en ervaren producer als Stephen Peters. We werken inmiddels al aan verschillende nieuwe Eyeworks formats voor verschillende Australische zenders.
23 Reacties op “Televisieproducent Eyeworks start in Australië”


 1. Tjedde

  Voorlopig is het enige resultaat dat bij Eyeworks de champie opengaat als er weer en vestiging wordt geopend in den vreemde. Over enige successen van vestigingen elders hoor je nooit iets.
  Blijkbaar verzameld Arnie gewoon verstigingen. Altijd nog beter dan John de Mol want die heeft een flopverzameling, maar dat is op den duur goedkoper en wij kunnen er met z’n allen nog om lachen ook.

 2. De weblog van Helmond

  Dat Eyeworks blijft ook maar groeien zeg.
  Petje of voor dit bedrijf. Weer meer Hollands glorie aan de andere kant van de plas!

 3. bas

  @ Tjedde
  wat een onzin. moet jij op de hoogte gehouden worden van wat daar gebeurt? Bovendien komen er wel verhalen naar buiten. Beter opletten!

 4. Tjedde

  @bas

  Als je terecht trots bent om te melden dat je overal kantoren opent of bedrijven overneemt ligt in de lijn der verwachting dat je ook eens melding doet van wat wapenfeiten. Dus zo een onzin is het niet.
  Het enige wat wij van Eyeworks horen speelt zich allemaal in Nederland af.

  Blijkbaar mis ik een hoop want jij weet wel van verhalen. Ik laat mij graag informeren door jou want jij let goed op.

 5. [MikE]

  @Tjedde: Wat een waardeloze vent ben je ook! Eyeworks opent meerdere vestigingen omdat die juist ervoor zorgen dat er op meerdere plekken content wordt ontwikkeld. Ticket to the Tribes is zo’n voorbeeld van content die buiten de Nederlandse Eyeworks deuren is ontwikkeld. En volgens mij is dat geen klein succesje?

  Een wereldwijd netwerk heeft echt z’n voordelen. Want als morgen in Australië een succes geboren is, dan kan dat met de snelheid van het licht direct in 8 andere landen worden geproduceerd!

 6. De weblog van Helmond

  @Tjedde :
  Wellicht heb je internet en daarmee de mogelijkheid een keer op de website van Eyeworks te kijken.

 7. Tjedde

  @De weblog van Helmond

  Wellicht heb je internet en daarmee de mogelijkheid een keer op de website van Eyeworks te kijken.

  Ne hoor, Helmond, ik heb geen internet. Ik vind dat echt een gemis.

 8. Tjedde

  @[MikE]

  Bedankt en jij ook hoor, maar daar gaat het niet om.

  Je retoriek komt uit de persberichten van Eyeworks blijkbaar, want ook jij geeft geen reactie op een simpele constatering dat iemand wel roept dat de ene vestigingsopening na de andere plaatsvind, maar wat de ‘successen’ van die vestigingen zijn, hoor je nooit via een leuk persbericht, terwijl dat het volgens mij belangrijker is voor een bedrijf om te vermelden wat de successen zijn.

 9. Anoniem

  Mooi voorbeeld van Hollands ondernemerschap= Eyeworks!

 10. [MikE]

  @Tjedde: Dat ze succes hebben blijkt onder andere uit het feit dat ze een vestiging openen. Want anders is daar geen geld aan. En kom nu weer niet met verhalen over Joop van den Ende aan, want die investeerd louter in Eyeworks voor de financieel goede (uitstekende) rendementen.

 11. Tjedde

  @[MikE]

  En kom nu weer niet met verhalen over Joop van den Ende aan, want die investeerd louter in Eyeworks voor de financieel goede (uitstekende) rendementen.

  Niet weer aan? Ik heb daar nooit iets over gezegd laat staan van gevonden.
  Kijk ik gun iedereen zijn succes, niets mis mee, maar dan moet het er wel zijn in de zin van iets van een prestatie en daar denk ik in eerste instantie niet aan bij het openen van kantoren. Als je dan toch die link wil leggen kom dan als bedrijf met succesvolle wapenfeiten van die vestigingen in een perbericht. Helaas laat het communicatieteam van eyeworks dat achterwege. Een gemiste kans dus.

 12. De weblog van Helmond

  @Tjedde om 12.15:
  Dat is een gemis inderdaad. Knap dat je dan hier wel een mening hebt zonder je zelf vooraf even te informeren.

  Wat zal er trouwens nog vaak gevloekt worden bij Endemol dat ze Oerlemans ooit hebben laten gaan. Zo’n ondernemer die zo vaak met goede/betere formats komt en ze zo kan uitrollen. Wie had dat ooit gedacht. Ikke niet eerlijk gezegd. Over ‘een poepie laten ruiken’ gesproken…

 13. Jordy II

  Die zelf geopende vestigingen zijn niets dan een simpel klein kantoortje waar freelance mensen wat zitten te knutselen met tv-formats. Als er dan eens een keer een aardig format wordt gemaakt, opereren ze vanuit héél Eyeworks en verkopen ze het zo aan de zenders. Tuurlijk, slim van Reinout, maar zo groots is het ook weer niet.
  Bovendien heeft Eyeworks zijn groei alleen maar te danken aan grote potten geld. Wat de Eyeworks-groei betreft is het alleen maar goede tv-bedrijven in het buitenland overkopen (die al goed en zelfstandig lopen) en de eigen naam weg halen en er een Eyeworks naam opplakken.
  Dus het valt allemaal wel mee. Maar natuurlijk is het leuk dat Eyeworks internationaal ook aardig wat succes heeft.

 14. Tjedde

  @De weblog van Helmond

  Nou ja op een stomme opmerking :
  “Wellicht heb je internet en daarmee de…..”

  Kun je natuurlijk geen serieuse reactie verwachten.
  En natuurlijk heb ik wel gekeken, maar dat het maken van veel programma’s zegt niets over de successen daarvan.

 15. Tjedde

  @Jordy
  “Maar natuurlijk is het leuk dat Eyeworks internationaal ook aardig wat succes heeft”

  In het opplakken van eigen logo’s op reeds bestaande bedrijven?

 16. Jordy II

  Waarom spring je er bovenop? Ik breng wat feiten, Tjedde berust zich daar ook op, en het enige wat je dus kan zeggen is ‘zielige nerds zijn jullie’. :? Zeker uitgepraat. Ik ben helemaal niet negatief maar ik denk dat jij het te rooskleurig allemaal ziet. Het is geen Ahold of Endemol. Zoals ik al zei: leuk dat Eyeworks internationaal succes heeft, maar niet allemaal door zo’n roze bril kijken. De manier waarop ze zijn gegroeit is vrij risicoloos en de makkelijkste vorm om te groeien.
  Fijne middag.

 17. Ik zeg ook wat

  Hoe het ook zij ,Reinoud hoort erbij.
  Hij doet het in iedergeval goed onze Arnie, daar kan je een voorbeeld aan nemen.
  Zo is het toevallig ook nog een keer.

 18. de haas

  Respect voor Arnie! Erg cool dat hij het allemaal maar doet.

 19. Berend

  Grijpstra en de gier scoorde op 19 maart 2007: 2.181.000!!!!!!!!!!!!!!!!!

 20. Mike

  @ Berend. Dat kan ik me niet herinneren. Volgens mij is Grijpstra zelfs nog nooit over de twee miljoen geweest.

 21. Mike

  kijk bij SKO jaar top100 van 2004

 22. Sander

  Echt super dat het zo goed gaat met Eyeworks ik wens Reinout veel succes hij heeft een paar leuke programma’s.

 23. [dannyºlinkers).nl

  Knap om nu al zo’n grote productiemaatschappij uit de grond heeft gestampt. Ik hoop dat hij in Australië ook veel succes zal hebben met Eyeworks

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.