Samenwerking tussen RTL Nederland en Sport1

Geplaatst op do 26 apr 2007 om 10:15

RTL7 en de digitale televisiezender Sport1 gaan nauw samenwerken bij de uitzendingen van Wimbledon, één van de meest prestigieuse tennistoernooien, gehouden tussen 25 juni en 8 juli. RTL7 zal dagelijks een keuze maken uit de belangrijkste wedstrijden van de dag. Sport1 zal op alle acht beschikbare digitale kanalen de voor televisie beschikbare, tegelijk gespeelde tenniswedstrijden live uitzenden.

De samenwerking betreft een sublicentie van RTL aan Sport1. Net zoals dat bij bijvoorbeeld gelijktijdige gespeelde UEFA Champions League-wedstrijden het geval is, kunnen tennisliefhebbers op Sport1 nu voor het eerst hun eigen keuze maken uit alle voor televisie beschikbare, tegelijk gespeelde live Wimbledon-wedstrijden. Het gaat hier om de zogenaamde ‘show courts’ waar televisiecamera’s zijn opgesteld. Naast de interviews en impressies ter plekke vanuit Londen, zullen de wedstrijden vanuit de studio in Amsterdam voor Sport1 worden gepresenteerd door Mari Carmen Oudendijk. De uitzendingen van RTL 7 worden gepresenteerd door Barbara Barend.

Voor de productie van het evenement zullen de teams van RTL en Sport1 nauw met elkaar samenwerken. Sport1 en RTL hebben eveneens een overeenkomst gesloten voor de Indy Racing League. Sport1 geeft hierbij een sublicentie aan RTL om de Indy Racing League zes minuten per race uit te zenden. Beide zenders zullen de Indy 500 die op 27 mei verreden wordt live uitzenden. RTL en Sport1 bestuderen verdere samenwerking voor uitzending van andere sporten.
10 Reacties op “Samenwerking tussen RTL Nederland en Sport1”


 1. ABCFM

  Binnenkort de Formule 1 ook weer op Sport1???

 2. ABCFM

  Binnenkort Formule 1 ook weer op Sport1?????

 3. Jorn

  If you can’t beat them, join them!

 4. Johan

  ik kijk wel op de BBC, 5 kanalen zonder reklame

 5. Johan

  die showcourts moet je niet te veel van verwachten, ze zenden daar oa ook de senior-mixed dubbel, je bent dus gewaarschuwd

 6. Ad

  RTL 7 speelt het slim. Het gaat slechts om een paar kijkers die zo fanatiek zijn om een specifieke wedstrijd te volgen. RTL 7 kaapt zo de hoofdflitsen van alle sporten, mooi gedaan.

 7. Goochem

  Da’s goed nieuws! Sport1 onderbreekt de uitzendingen niet steeds voor reclame en de BBC zend niet altijd de wedstrijd uit die je wil zien….

  Nu maar hopen dat Tien opgaat in RTL en dat ook het eredivisie voetbal terugkeert bij Sport1 (voorheen Canal+); dat zou helemaal top zijn :D

  En met senior mixed doubles is niets mis, ze hebben vaak de grootste lol daar op de baan. Bij de BBC zie je die wedstrijden vaak pas de tweede week… en als je die niet wil zien zit je met éénd druk op de knop zo op een ander kanaal :P

 8. Karel

  Goochem, keep on dreaming.

 9. TOTP

  @Goochem: Sport1 had de Live Eredivisie Wedstrijden, en de rechten daarvan zijn in het bezit van Versatel, nu tegenwoordig Tele2.
  En hou toch is op met dat gezeik over reclame. Er is geen zender in Nederland die het redt zonder reclame uit te zenden. So get over it!!!

 10. IRLDAN

  iS HET ZO DAT SPORT1 DE INDY RACES LIVE UITZEND, VOLGENS MIJ MAKEN ZE ER WEL RECLAME VOOR MAAR STAAT ER NIETS IN DE PROGRAMMA AANKONDIGINGEN…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.