Samenwerking tussen RTL Nederland en Sport1

RTL7 en de digitale televisiezender Sport1 gaan nauw samenwerken bij de uitzendingen van Wimbledon, één van de meest prestigieuse tennistoernooien, gehouden tussen 25 juni en 8 juli. RTL7 zal dagelijks een keuze maken uit de belangrijkste wedstrijden van de dag. Sport1 zal op alle acht beschikbare digitale kanalen de voor televisie beschikbare, tegelijk gespeelde tenniswedstrijden live uitzenden.

De samenwerking betreft een sublicentie van RTL aan Sport1. Net zoals dat bij bijvoorbeeld gelijktijdige gespeelde UEFA Champions League-wedstrijden het geval is, kunnen tennisliefhebbers op Sport1 nu voor het eerst hun eigen keuze maken uit alle voor televisie beschikbare, tegelijk gespeelde live Wimbledon-wedstrijden. Het gaat hier om de zogenaamde ‘show courts’ waar televisiecamera’s zijn opgesteld. Naast de interviews en impressies ter plekke vanuit Londen, zullen de wedstrijden vanuit de studio in Amsterdam voor Sport1 worden gepresenteerd door Mari Carmen Oudendijk. De uitzendingen van RTL 7 worden gepresenteerd door Barbara Barend.

Voor de productie van het evenement zullen de teams van RTL en Sport1 nauw met elkaar samenwerken. Sport1 en RTL hebben eveneens een overeenkomst gesloten voor de Indy Racing League. Sport1 geeft hierbij een sublicentie aan RTL om de Indy Racing League zes minuten per race uit te zenden. Beide zenders zullen de Indy 500 die op 27 mei verreden wordt live uitzenden. RTL en Sport1 bestuderen verdere samenwerking voor uitzending van andere sporten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen