BNN in juni met Bart de Graaff Donoravond

BNN-oprichter Bart de Graaff wist als geen ander hoe het is om te moeten wachten op een orgaan: hij onderging zelf verschillende niertransplantaties. In De Bart de Graaff Donoravond op 1 juni blikt BNN daarom niet alleen terug op het leven van Bart, maar vraagt de jongerenomroep ook aandacht voor het grote tekort aan orgaandonoren. De live show wordt vrijdag 1 juni van 20.30 uur tot 21.50 uur uitgezonden door BNN op 3 en de presentatie is in handen van Patrick Lodiers, bekend van De Lama’s.

De Bart de Graaff Donoravond, die geproduceerd zal worden door Endemol, laat met name zien hoe Bart omging met zijn ziekte en hoe het zijn leven heeft beïnvloed. Door verhalen van vrienden en bekenden leren de kijkers de Bart van buiten de schijnwerpers kennen. Daarnaast worden er portretten van jongeren getoond die net als Bart al jaren op de extreem lange wachtlijsten staan voor een nieuwe nier.

Ondanks alle campagnes van de afgelopen jaren is er nog steeds een groot tekort aan donoren. “Per jaar sterven honderden mensen, omdat er voor hen geen orgaan beschikbaar is. BNN hoopt dat elke Nederlander tijdens en na de uitzending een donorcodicil invult en daarmee levens gaat redden“, aldus een woordvoerster.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen