BNN in juni met Bart de Graaff Donoravond

Geplaatst op do 26 apr 2007 om 10:22

BNN-oprichter Bart de Graaff wist als geen ander hoe het is om te moeten wachten op een orgaan: hij onderging zelf verschillende niertransplantaties. In De Bart de Graaff Donoravond op 1 juni blikt BNN daarom niet alleen terug op het leven van Bart, maar vraagt de jongerenomroep ook aandacht voor het grote tekort aan orgaandonoren. De live show wordt vrijdag 1 juni van 20.30 uur tot 21.50 uur uitgezonden door BNN op 3 en de presentatie is in handen van Patrick Lodiers, bekend van De Lama’s.

De Bart de Graaff Donoravond, die geproduceerd zal worden door Endemol, laat met name zien hoe Bart omging met zijn ziekte en hoe het zijn leven heeft beïnvloed. Door verhalen van vrienden en bekenden leren de kijkers de Bart van buiten de schijnwerpers kennen. Daarnaast worden er portretten van jongeren getoond die net als Bart al jaren op de extreem lange wachtlijsten staan voor een nieuwe nier.

Ondanks alle campagnes van de afgelopen jaren is er nog steeds een groot tekort aan donoren. “Per jaar sterven honderden mensen, omdat er voor hen geen orgaan beschikbaar is. BNN hoopt dat elke Nederlander tijdens en na de uitzending een donorcodicil invult en daarmee levens gaat redden“, aldus een woordvoerster.
3 Reacties op “BNN in juni met Bart de Graaff Donoravond”


  1. Mike

    Mooi initiatief. Ik vraag me af of het op Nederland 3 wel de potentie heeft om zeer veel kijkers te gaan trekken met zo’n show.

  2. Quillem

    Het is nog altijd mijn lichaam en mijn keuze om daar ook maar iets van af te staan aan anderen. Het is wat mij betreft een schandaal de medemens onder druk te zetten iets van zichzelf op te geven (op welk moment van diens bestaan dan ook). Het is foute boel de eigen werkelijkheid op te dringen aan anderen. Geen polenaise aan mijn lijf, nu niet en later niet. Ook een minachtende mening over mijn opvatting zal ik verdedigen tot mijn nieren het begeven en terugkeren tot niet-materie.

  3. Anoniem

    Even een reactie op Quillem. Het gaat er niet om dat je donor wordt (wat natuurlijk altijd meegenomen is) maar het belangrijkste is dat je je keuze laat registreren! De keuze die je maakt is jouw keuze en dus prima, als je het maar laat registreren. Er zijn misschien honderden, duizenden mensen in Nederland en de rest van de wereld die wel donor willen zijn maar niet de “tijd” hebben een formulier in te vullen dat is het grootste probleem en dat moet aandacht krijgen. Vanuit de regering wordt het probleem wel gesignaleerd maar er wordt niet effectief genoeg iets aan gedaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.