Nieuwe gratis krant DAG op 8 mei van start

Geplaatst op do 26 apr 2007 om 20:51De nieuwe gratis krant DAG is vanaf 8 mei verkrijgbaar. Dat melden initiatiefnemers KPN en PCM Uitgevers. De krant verschijnt in een oplage vam 300.000 exemplaren en zal via verschillende verspreidingspunten in het openbaar vervoer te verkrijgen zijn. DAG wordt na Metro, Sp!ts en De Pers de vierde gratis krant van Nederland. De uitgave verschijnt op werkdagen en wordt in elkaar gezet door een redactie van 45 mensen. Naast de papieren versie is er ook een website.

Ex-adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant Bob Witman wordt hoofdredacteur van de nieuwe gratis krant. Lange achtergrondverhalen zullen volgens Witman niet voorkomen in het nieuwe dagblad. De redacteuren zullen veel meer met beeld gaan werken. Onder artikelen in de krant verschijnen sms-codes waarmee lezers een filmpje over het onderwerp kunnen opvragen op hun mobiel.


12 Reacties op “Nieuwe gratis krant DAG op 8 mei van start”


 1. Goochem

  De Pers was een aanwinst en een prima krant voor wie geen Telegraaf light (Spits) wil lezen… DAG zal zich moeten onderscheiden van de rest, die zich al gevestigd hebben… hoewel… Vaak zie je mensen alle kranten meenemen en doorbladeren… DAG zal dan ook wel gewoon meegenomen cq gelezen worden.

 2. Thomas

  Dat kan bij mij wel in: nog een gratis krant. Tot nu toe is Sp!ts gewoon bagger, Metro moet veel doen om écht een kwaliteitskrant te doen en De Pers is erg goed, niet alleen ANP berichten, maar zou wat aan z’n uitstraling kunnen doen. DePers.nl is daarentegen erg mooi vormgegeven en vind ik fijner werken dan Nu.nl
  Hopelijk weet de DAG zich te onderscheiden van de andere kranten en pik ik deze ook elke dag gratis mee :)

 3. Hugo

  Grappig gezicht op het station: mensen die met drie gratis kranten lopen. Zouden ze die ook echt lezen?

 4. TOTP

  Is een 4de gratis krant niet een beete overdreven. Hoe kan een vierde gratis krant zich nog onderscheiden van de Spits! en Metro. Ik vond De Pers al te veel van het goede. Zo’n gratis krant is toch bedoeld om de reizende persoon in een korte tijd op de hoogte te brengen van het nieuws. Dan is een heel uitgebreid artikel of hoogstaand Nederlands naar mijn inziens compleet overbodig.
  Overigens is Metro denk ik de krant met het meeste geld achter de hand, want ik kreeg een paar jaar geleden zelfs op 6th Avenue in New York een Metro in me handen geduwd.

 5. Tjedde

  @TOTP

  De consument laat vanzelf merken als het teveel is, door op een gegeven moment één van de 4 niet meer op te pakken. De adverteerders zullen dan weglopen tenzij die krant ook de reclameruimte om niet weggeeft aan de adverteerders zoals Talpa doet.

  De geschiedenis herhaalt zich gewoon maar dan in de papieren media. Mensen leren het nooit.

 6. [MikE]

  Mark my words: Over 10 jaar is er helemaal geen gratis krant meer.

 7. TOTP

  Mark MY words: Over 10 jaar hebben we in Nederland EINDELIJK HDTV.

 8. Anoniem

  @TOTP

  “Mark MY words: Over 10 jaar hebben we in Nederland EINDELIJK HDTV”

  Tja dat zeiden mediamensen 10 jaar geleden ook al. Veel verder dan “HDready” komen we helaas niet ben ik bang.

 9. Rob van Es

  Prima idee..!

  Een krant met lef.

  Een krant, die het lef zou kunnen hebben de inhoud van mijn site http://home.planet.nl/~rwvanes te gaan promoten.

  Veel geluk..!

  Gegroet,

  Rob van Es

 10. Rob van Es

  Prima idee..!

  Een krant met lef.

  Een krant, die het lef zou kunnen hebben de inhoud van mijn site http://home.planet.nl/~rwvanes te gaan promoten.

  Veel geluk..!

  Gegroet,

  Rob van Es

 11. Bart Brouwers

  Mark my words: over 10 jaar nemen de gratis kranten 80% van de krantenmarktmarkt voor hun rekening.
  @Thomas: even voor mijn eigen kleine marktonderzoek: kun je me eens wat preciezer aangeven waarom je Sp!ts bagger vindt? Mag ook per mail: hoofdredactie.spits@gmail.com

 12. Bart Brouwers

  Sorry, het adres is hoofdredacteur.spits@gmail.com

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.