Bekende tv-mensen met opiniërend tv-station

Geplaatst op do 26 apr 2007 om 20:46

Frits Barend, Ruud Hendriks, Pieter Storms en Derk Sauer komen met een opiniërend televisiestation dat uitsluitend vraaggesprekken zal gaan uitzenden. Dat meldt het ANP. De naam van de zender luidt Het Gesprek. Op 2 oktober is het station voor het eerst in de lucht. Volgens Hendriks, onder meer een van de grondleggers van RTL Nederland, wordt Het Gesprek de eerste tv-zender ter wereld die 24 uur per dag uitsluitend vraaggesprekken laat zien.

Op Het Gesprek zullen aansprekende gasten dagelijks praten met bekende Nederlandse interviewers. Kwaliteit, inhoud en actualiteit zijn de belangrijkste pijlers van dit opiniekanaal”, aldus Hendriks in een reactie.

De gesprekken zijn in ieder geval via de website (www.hetgesprek.tv) te volgen. Maar ze zijn ook via de kabel en andere platforms beschikbaar, zoals mobiele telefoons. De initiatiefnemers werken nog aan kabeldekking.
13 Reacties op “Bekende tv-mensen met opiniërend tv-station”


 1. Simon

  Doet me een beetje denken aan de zender die Harry de Winter zou beginnen. Waar blijft die zender eigenlijk?!

 2. Theo

  @Simon
  Goede vraag, nooit meer wat van gehoord.
  Dit lijkt me trouwens wel een compleet ander initatief.
  Zou best weleens potentie kunnen hebben.

 3. Tjedde

  He he, eindelijk iets echts vernieuwends. Ik kijk er naar uit.

 4. Mike

  Lijkt me erg leuk. Ik zie ernaar uit. Topinitiatief.

 5. harry

  Ze hebben goed afgeluisterd, jammer dat het een stelletje karakterloze zijn.
  Daar is geen ruimte meer voor dezer dagen, maw ze zullen snel achterhaald en ingehaald zijn.

 6. Erwin

  Leuk! Dat kan nog wel eens wat worden. Ik heb net even het promo ‘gesprek’ bekeken en het lijkt me een duidelijk verhaal. Ook goed dat het niet alleen 1 richtingsverkeer gaat worden maar dat er ook interactiviteit in zit d.m.v. inbellers. Een soort van Talkradio op TV. Goed initiatief dus.

 7. [dannyºlinkers).nl

  Jammer alleen dat de zender nog niet te zien zal zijn op Digitenne.
  Maar verder lijkt me het wel een goed plan!

 8. Bart V.

  Het is een waardeloos plan. Dat brengt nooit een stuiver op. Als ene John de M. met al zijn miljoenen in zijn zak en voetbalrechten al niet een zender in de markt kan zetten (en houden) wat te denken van een gesprek tvstation? En is dat niet mooi voor de radio? Waarom beginnen die lui niet een radiostation (ruimte zat op de middengolf) waar mooi de hele dag gesproken kan worden?
  Ik heb behoefte om een gesprek te horen. Wat valt er nou te zien? De meeste talkshows op tv zijn net radioprogramma’s.

 9. Joop

  De vier namen staan garant voor mislukking!
  Komen nergens meer aan de bak. En ja, als je dan toch met je kop op de buis wilt moet je zelf maar een tv station beginnen.

 10. Tjedde

  @Joop

  “De vier namen staan garant voor mislukking!”

  Kun je dat eens uitleggen Joop? Want volgens mij kloppen je feiten niet helemaal.
  Frits Barend één van de meest succesvolle talkshow presentatoren van Nederland, Ruud Hendriks, een van Nederlands succesvolste media ondernemers. Pieter Storms, één van Nederlands betere journalisten. Derek Sauer, één van Nederlands succesvolste bladenondernemers(onder andere in Rusland).
  Dus ik ben wel benieuwd wat je eigenlijk bedoelt.

 11. Frits

  Quoot F.Barend : “Ja, dat Wikipedia is een goed discussieplatform” en de nieuwe Playstation is een ding dat kinderen op hun hoofd dragen (of had ie het over iPods?). Kortom, met twee benen volledig buiten de samenleving, gegarandeerde toptelevisie voor- en door halfdementen. Gelardeerd met multaimiljonairs, wat writersblocks en uitgerangeerde tv-makers.

 12. Kim

  Wat een fantastisch idee, eindelijk tv met “substantie”.
  Ik hoop dat goede interviews van vroeger dan ook weer eens getoond worden.

 13. Jordi van H.

  Hier krijg ik een heel goed humeur van, fijne lange gesprekken zonder onderbreking. Samen met Tv-oase van Harry de Winter (hopeloze naam, helaas)
  een mooi vooruitzicht, wat mij betreft. Daar is zeker publiek voor (‘moi’ ;-)), en nee, niet doen als je veel geld wilt verdienen. Wel doen als je denkt dat je mooie inhoud kunt leveren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.