Misdaadserie CSI Miami verhuist naar RTL 4

Geplaatst op Tue 17 Apr 2007 om 10:45De Amerikaanse politieserie CSI Miami verhuist van RTL 5 naar RTL 4. Dat blijkt uit programmagegevens van de omroep. Vanaf vrijdag 4 mei verschuiven de nieuwe afleveringen uit het vijfde seizoen van CSI Miami naar de vrijdagavond van RTL 4, waar de serie tussen Goede tijden slechte tijden en Grijpstra en De Gier geprogrammeerd zal staan. Met de verhuizing naar de vrijdagavond van RTL 4 wordt CSI Miami de opvolger van de matig bekeken quizshow Voor de rest van je leven met Daan Schuurmans.

Het wereldwijd succesvolle CSI Miami is sinds de start van de serie te zien bij RTL 5, waar het team van forensisch detectives nog wekelijks hoge kijkcijfers behaalt op de dinsdagavond om 20.30 uur. Vanaf 8 mei brengt RTL 5 op dinsdagavond herhalingen uit het derde seizoen van CSI Miami op het scherm.


25 Reacties op “Misdaadserie CSI Miami verhuist naar RTL 4”


 1. Jordy II

  Dat wordt dus eindelijk een goede (maar saaie) vrijdagavond met betere kijkers voor Grijpstra & de Gier.

 2. Tjedde

  Nou dat schiet dus niet op voor mensen die een gezellige avond televisie willen kijken. CSI is niet geschikt voor zo een avond en zeker niet op dat tijdstip.

 3. Simon

  CSI: NY niet?

  Dit is wel jammer voor het goedscorende RTL 5 maar RTL 4 heeft natuurlijk prioriteit dus best logisch eigenlijk. Na GTST moet het met gemak 1.000.000 kijkers vast kunnen houden.

 4. Atmos

  Wat gaat volgen?
  Bones ?
  Jensen om 22.30 ?

 5. Jordy II

  @Atmos: nou Jensen heeft flink wat potentie voor RTL4! De kijkcijfers op RTL5 zijn nu erg treurig, en of je nou een serie erneer zet of Jensen, het blijft toch rond dezelfde (200/300K) cijfers scoren. Ik denk dat Jensen óók past bij RTL4 en daar betere cijfers kan halen. Dan is die aanfluiting 4 in het Land ook weg.

 6. Anonymous

  tsss

 7. Jos

  Goede zet om de inzakkende cijfers op vrijdag op te krikken.
  Ben inderdaad benieuwd of er meer programma’s verhuizen.
  24 vanaf 6 mei op RTL4 misschien?

 8. Dayslover

  RTL 5 gaat Americans next top model Herhalen?? Welk seizoen dan?

 9. piet

  Wat een mismanagement daar!

 10. Simon

  @ Jordy
  5 in ‘t Land ???

  Het was misschien ook een beter idee geweest om CSI: Miami gewoon op de dinsdag te laten staan (maar dan wel op RTL 4). Ik denk dat dit minder verwarrend was geweest voor de kijker.

 11. Dirk

  Ben benieuwd hoe ze dat met de dvd boxen gaan doen, daar staat nu altijd bij CSI: Miami een RTL-5 logo op (en bij CSI: Crime Scene Investigation een RTL-4 logo)

 12. Q-wert-Y

  Misschien kunnen ze de naam RTL beter vervangen voor CSI, alleen op woensdag en zaterdag is er geen CSI te zien op de RTL kanalen… Chique programmering, goed bezig die Bart in ‘t Hout… CSI-4, CSI-5 en CSI-7, dat bekt wel lekker ;-)

 13. Anonymous

  Ik zie wel vaker goed scorende programma’s op 5 waarvan ik denk “had dat niet op 4 gemoeten”? Mijn tent is top bijvoorbeeld: scoorde goed op 5 maar had het nog veel beter gedaan op 4… Zelfde geldt voor csi miami en ny… die winnen het nu van slechte programma’s zoals dat Froukje-programma, de Daan Schuurmans-flopquiz of Alberts zoektocht naar fame.

 14. Simon

  Mag RTL 5 geen goed bekeken programma’s uitzenden dan? Als dat niet mag kunnen ze de zender net zo goed opheven, zelfde geldt voor RTL 7.

 15. Henk Jan

  Hoe dom kan RTL zijn?! Een verschuiving van zender is bij de meeste mensen niet bekend. Mensen zullen dus moeten zoeken naar de zender waar Miami wel op wordt uitgezonden. Als mensen om half negen naar RTL5 schakelen en geen CSI Miami zien, zullen ze denken dat het seizoen tijdelijk is gestopt… Dat betekent dus een verlies van kijkers!!!

  Ook dom om zo van RTL5 een flutzender te maken… Verplaats liever de slecht scorende RTL4-programma’s naar RTL5. Met dezelfde score, of misschien iets minder kijkers, nog altijd een succes voor RTL5 begrippen!

 16. Dayslover

  @Henk Jan: De kijkers zullen gewoon om 20:30 op dinsdag CSI Miami vinden, alleen herhalingen. Als je daarna een promo neerzet op vrijdag nieuwe afleveringen op RTL 4 bereik je de mensen, + promo’s op RTL 4. Dus ik snap het probleem totaal niet.

 17. Craig

  CSI: Miami scoort goed genoeg op RTL5! Ok het gaat niet zo lekker met RTL4 maar om dan nou aan het goedbekeken RTL5 gaan rommelen…

  Ze hadden net zo goed Las Vegas daar kunnen zetten.

 18. Karel

  Tien gaat naar RTL. Zojuist bevestigd door RTL!

 19. carlo

  @karel

  waar heb je dat vernomen?

 20. BLURP#&$*#&*&#$*#

  KAREL HEEFT TEVEEL FANTA GEDRONKEN !!!

 21. Exxon

  @ Henk Jan:

  Zie het probleem ook niet. Misschien een voice-over bij de aftiteling, promo’s idd of een tekst wat bovenin je scherm voorbij komt.

 22. Richard

  Als ik iets irritant vind zijn het wel die aankondigingen en andere teksten tijdens een programma bovenin je beeld.

 23. Chiel

  Q: Als ik iets irritant vind zijn het wel die aankondigingen en andere teksten tijdens een programma bovenin je beeld.

  Het is ook niet snel goed, is het programma ineens weg is het niet goed. Wordt t netjes boven in beeld aangegeven is het ook niet goed… :?

 24. Theo

  Zo tekstje in beeld is nix mis mee. Het begint wel irritant te worden als het 3x per uur is.

 25. Ing

  Balen..dinsdag is net lekker lui csi kijkdag..en op vrijdag ist altijd haasten en dan mis ik natuurlijk vanaf nu csi miami…nie erg handig..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.