Spetterende seizoenafsluiting De Weddingplanner

Presentator Marc Dik stond dit seizoen voor de grootste uitdaging in zijn carriére als Weddingplanner. In het kader van het veertigjarig bestaan van de Evangelische Omroep besloot hij niet één, niet twee, maar 25 bruidsparen in één keer te helpen bij de organisatie van hun bruiloft. In de laatste aflevering van dit seizoen is het resultaat van zijn inspanningen te zien; een spektakel waarin 25 stellen achter elkaar ‘Ja, ik wil’ zeggen en tegelijk een twee meter lange bruidstaart aansnijden.

Na vier seizoenen wordt de redactie van De Weddingplanner nog wekelijks overspoeld met verzoeken van stellen die hulp vragen bij de organisatie van hun huwelijk of dat van vrienden of familieleden“, aldus een woordvoerder van de EO. “Normaal kan niet aan al die verzoeken worden voldaan, maar met De grootste bruiloft van het jaar is daar eenmalig verandering in gebracht.

De problemen van de 25 bruidsparen zijn uiteenlopend: ze kampen met ernstige schulden of ziekte, willen niet trouwen zonder een belangrijk familielid die ver weg woont of hebben het onvermogen om zelfstandig een bruiloft te regelen.

De Grote Dag vindt plaats in de binnenstad van Amsterdam. Loco-burgermeester van Amsterdam, Lodewijk Asscher, treedt in het Tuschinski Theater in Amsterdam op als ambtenaar van de burgerlijke stand. Voor de kerkelijke inzegening gaan de bruidsparen naar de St. Agnes kerk. En het afsluitende feest is in Hotel de l’Europe. De voorbereidingen voor deze dag waren al eerder te zien, maar het verslag van de bruiloft is vanavond te zien in De Weddingplanner, om 19.20 uur op Nederland 2.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen