Financieele Dagblad en RTL lanceren business-site

De FD Mediagroep (Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio) lanceert medio dit jaar onder de naam Z24 een nieuwe businessnieuws-site. Z24 richt zich vooral op ambitieuze hoger opgeleiden van 25 tot 40 jaar. RTL Nederland (RTL 4, 5, 7 en RTL.nl) en Schibsted, een Noorse uitgever, worden partners in het nieuwe bedrijf, dat de FD Mediagroep voor Z24 opricht. Z24 is gebaseerd op een concept dat Schibsted onder de naam E24 in Zweden en Noorwegen uitgeeft.

Naast nieuws brengt Z24 eigen analyses, commentaren en achtergronden en het is daarmee in feite een online zakenkrant. Ook lichtvoetiger nieuws over auto’s, internet en lifestyle maakt deel uit van de formule van Z24. Toon en stijl zijn zeer toegankelijk. Veel aandacht wordt dan ook besteed aan het visuele aspect van de site. De nieuwe businessnieuws-site is gratis beschikbaar voor de doelgroep. Z24 opereert vanuit Amsterdam. De ervaren redactie bestaat uit een twaalftal redacteuren.

De FD Mediagroep heeft een meerderheidsbelang in de joint venture. Tot directeur-hoofdredacteur Z24 is benoemd Arend van den Berg. Hij werkte eerder als gedelegeerd uitgever van Het Financieele Dagblad en in redactionele functies bij de krant. “Z24 maakt businessnieuws relevant en uitdagend voor deze doelgroep. Een succesvol concept dat past bij onze strategie om de dominantie in de doelgroep ondernemende mensen verder te versterken“, aldus Jacques Kuyf van FD.

Fons van Westerloo, directeur van RTL Nederland: “Wij geloven sterk in dit online initiatief, dat naadloos aansluit op onze digitale strategie. De combinatie van FD Mediagroep, RTL en Schibsted opereert vanuit de kracht van drie marktleiders. De FD Mediagroep vanuit hun autoriteit en leiderschap in de zakelijke markt en RTL op het terrein van (business-)televisie met RTL Nieuws en RTL Z.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen