Conflict over rechten tv-serie Flodder

Een nieuwe tv-serie rond de familie Flodder dreigt te stranden door een conflict over de rechten en over het budget. Dick Maas, schrijver en regisseur van drie Flodder-films en van tal van afleveringen van de tv-serie, is een rechtszaak begonnen tegen Armada Productions, die zichzelf beschouwt als de rechtmatige eigenaar van het ‘Flodder-format’. Dat schrijft het NRC Handelsblad. De nieuwe tv-serie van 26 afleveringen zou eigenlijk met ingang van vorige maand worden uitgezonden op één van de zenders van RTL.

De serie zou worden gemaakt door Armada Productions van Pieter Klapwijk, in samenwerking met het filmproductiebedrijf Eyework Egmond. De onderhandelingen daarover waren in een vergevorderd stadium, maar niet afgerond, vertelt Klapwijk. “Het productiebudget was al vastgesteld, op 140.000 euro per aflevering.

De productie ligt nu stil door de juridische procedure van Maas tegen Armada. Maas meent dat alleen hij het recht heeft om nieuwe Flodder-films en -tv-series te maken en Klapwijk is van mening dat hij sinds twee jaar deze ‘formatrechten’ bezit.

De twee partijen hebben vorige maand ondanks hun juridische geschil gesproken over een plan om samen aan een nieuwe reeks te gaan werken, voor RTL. Maas zegt echter dat de afleveringen voor niet minder dan 170.000 euro kunnen worden gemaakt en daarom wacht hij met de voorbereidingen op een nieuwe reeks van de populaire komedieserie tot RTL een dergelijk bedrag per aflevering wil neertellen.

De onduidelijkheid over de rechten komt voort uit het faillissement van First Floor Features, een mede door Dick Maas opgericht filmproductiebedrijf. De curator verkocht in 2005 de rechten van twee bestaande Flodder-series aan RTL en een restant van film- en tv-rechten aan Armada Productions. Klapwijk gaat ervan uit dat hij met deze transactie alle auteursrechten heeft verworven.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen