Ook AVRO wilde talkshow op plek Pauw en Witteman

EO-presentatoren Andries Knevel en Tijs van den Brink presenteren vanaf maandag zes weken lang een late night talkshow op Nederland 1, maar ook de Avro wilde het stokje van Pauw en Witteman tijdelijk overnemen. Dat meldt Trouw. Na een aantal pilots viel de keuze uiteindelijk op Knevel en Van den Brink. Voor de Avro zouden Karel van der Graaf en Tooske Breugem als presentatoren in beeld zijn geweest. VARA’s Pauw en Witteman keert in het najaar weer terug.

Volgens Andries Knevel werd het tijd dat VARA-gezichten Jeroen Pauw en Paul Witteman even plaats moesten maken voor andere gezichten. “De Vara domineert op dit moment toch het publieke en politieke debat op de Nederlandse tv. Op Nederland 1 met ’Pauw & Witteman’, op 2 met ’Nova’ en op 3 met ’De wereld draait door’. Begrijp me goed: prima programma’s – ik heb veel bewondering voor Pauw en Witteman – maar het kan zeker geen kwaad dat er nu eens een ander geluid te horen zal zijn.

Elke dag schuift er bij de twee EO’ers een sidekick aan. De omroep heeft daarvoor Lucille Werner, Esmaa Alariachi, Georgina Verbaan, Miryanna van Reeden en Daphne Deckers gecontracteerd. “Zij moeten een ontregelende rol vervullen. Zij kijken toch op een heel andere manier naar het nieuws dan wij. Juist daarom hebben we gekozen voor niet-EO’ers. Het maakt het spannender en verrassender. En misschien kunnen ze ook iets van de vooroordelen over de EO wegnemen. Want laat het helder zijn: wij van de EO gaan net als iedereen gewoon met onze tijd mee.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen