Ook AVRO wilde talkshow op plek Pauw en Witteman

Geplaatst op za 28 apr 2007 om 10:57

EO-presentatoren Andries Knevel en Tijs van den Brink presenteren vanaf maandag zes weken lang een late night talkshow op Nederland 1, maar ook de Avro wilde het stokje van Pauw en Witteman tijdelijk overnemen. Dat meldt Trouw. Na een aantal pilots viel de keuze uiteindelijk op Knevel en Van den Brink. Voor de Avro zouden Karel van der Graaf en Tooske Breugem als presentatoren in beeld zijn geweest. VARA’s Pauw en Witteman keert in het najaar weer terug.

Volgens Andries Knevel werd het tijd dat VARA-gezichten Jeroen Pauw en Paul Witteman even plaats moesten maken voor andere gezichten. “De Vara domineert op dit moment toch het publieke en politieke debat op de Nederlandse tv. Op Nederland 1 met ’Pauw & Witteman’, op 2 met ’Nova’ en op 3 met ’De wereld draait door’. Begrijp me goed: prima programma’s – ik heb veel bewondering voor Pauw en Witteman – maar het kan zeker geen kwaad dat er nu eens een ander geluid te horen zal zijn.

Elke dag schuift er bij de twee EO’ers een sidekick aan. De omroep heeft daarvoor Lucille Werner, Esmaa Alariachi, Georgina Verbaan, Miryanna van Reeden en Daphne Deckers gecontracteerd. “Zij moeten een ontregelende rol vervullen. Zij kijken toch op een heel andere manier naar het nieuws dan wij. Juist daarom hebben we gekozen voor niet-EO’ers. Het maakt het spannender en verrassender. En misschien kunnen ze ook iets van de vooroordelen over de EO wegnemen. Want laat het helder zijn: wij van de EO gaan net als iedereen gewoon met onze tijd mee.
14 Reacties op “Ook AVRO wilde talkshow op plek Pauw en Witteman”


 1. Anoniem

  Dit gaat helemaal niets worden. Ik heb deze twee inhoudloze blaters 2 keer bij Wereld draait door gezien, maar zij zijn, smaakloos en kleurloos en weinig tot niet aansprekende mensen, geen persoonlijkheden, dus.

 2. Roel

  Gewoon een kans geven.

 3. frank

  Het lijkt mij jusit heel leuk! De evangelische invalshoek hoef je je niet aan te ergeren. Maar het concept met elke dag een vrouwelijke sidekick en leuke gasten zoals Geert Wilders lijkt me een prima programma!

  Ik hoop dat Andries en Tijs erin slagen om via dit programma veel nederlanders tot het evangelie te brengen!

 4. Anoniem

  Anonymous dan heb jij ook gehoort in de WDD dat er niet leuk werd gepraat met die 2.
  Eerst kijken maar dan weten we het ,wie weet word het nog gezellig.

 5. Maurits

  Dat side kick gedoe..
  Volgens mij is dat begonnen op de radio, heeft Jack het in kopspijkers voor het eerst op tv gedaan en nu doet bijna iedereen het.. raar

 6. RobinJ

  Dat zogenaamde interview van Van Nieuwkerk met Knevel & vd Brink laatst in DDWD, dat zou eigenlijk niet moeten kunnen. Het leek erg op een persoonlijke vete van Van Nieuwkerk tegen beide heren; dat agressieve kijk-mij-de-waarheid-eens-in-pacht-hebben-toontje kan-ie maar beter voor thuis bewaren. Moet je niet op tv doen. Bah.

 7. peter

  ik had liever de avro met karel de graaf en tooske breugem gezien

 8. Theo

  @RobinJ
  Klopt van Nieuwkerk zat heel vervelend te drammen.
  Matthijsje wordt een beetje te populair en krijgt iets teveel kapsones tegenwoordig.

 9. Tjedde

  Van Nieuwkerk heeft gewoon gelijk. De eerste keer kwamen ze met een hoop bladibla even Pauw en Witteman doen vergeten volgens eigen zeggen. Dan is het logisch dat de toon wat verhard. Als die lui daar niet tegen kunnen moeten ze niet zo hoog van de toren blazen. Daarom bonden ze donderdag bij DWDD al aardig in, maar toen was het leed al geschied.

 10. Richard

  Kan best een aardig programma worden alleen Georgina Verbaan snap ik niet als sidekick.

 11. Simon

  Alsof Tooske een talkshow kan presenteren :?

 12. BLURP#$#*$(*#*(*#(

  Tooske kan alleen schreeuwen en heeft een grote diva gehalte. Ik denk dat vele tooske moe is! Kijk maar naar de kijkcijfers van haar programma op sbs

 13. Dorien

  Tooske is talentloos.
  Ze ging naar SBS6 en heeft alleen die flop van je word bedankt gemaakt, daarna nooit meer iets van haar gehoord. Alsjeblieft niet in een talkshow die schreeuwlelijk

 14. D. de Jong

  Ik zit helemaal niet meer te wachten op een praatprogramma…. Had leiver een leuke show ervoor terug gezien, zoiets als Fort Boyard!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.