Christelijke toon in Knevel en Van den Brink

Andries Knevel en Tijs van den Brink presenteren vanaf aanstaande maandag hun talkshow Knevel en Van den Brink op Nederland 1. Een verschil met het praatprogramma Pauw en Witteman, waarvan vanavond om 22.15 uur de voorlopig laatste uitzending te zien is, is dat het duo van de Evangelische Omroep zal opereren vanuit een christelijke achtergrond. “Dat is zeker waar. Dat gaan we zeker merken“, aldus Van den Brink in De wereld draait door.

Volgens Van den Brink zal dat blijken uit het feit dat het duo soms andere vragen zal stellen en dat zij andere gasten zullen uitnodigen. Hij noemt als voorbeeld de omstreden politicus Geert Wilders, die niet te gast wil zijn bij Pauw en Witteman.

Andries Knevel wil niet alle namen onthullen van de personen die maandag te gast zijn in de eerste aflevering. “Eén mogen we verraden. Dat is Hans Liberg“, aldus Knevel. “En er zijn er nog twee of drie die we niet verraden. We hebben afgesproken dat we één gast zouden geven. Voor de rest: kijk maar.” Dinsdag is de bekende zanger Ramses Shaffy te gast, die tevens een optreden zal verzorgen.

Het nieuwe talkshowduo was al eerder te gast in het programma van Matthijs van Nieuwkerk. De presentator vertelt: “En Andries heeft altijd gezegd in de pers: ‘Pauw en Witteman, De wereld draait door. Dat is allemaal Volkskrant, allemaal linkse jongetjes’. Ik vroeg toen nadrukkelijk: ‘Wat is er dan anders?’ En toen kwam er nauwelijks een antwoord, behalve dat Tijs zei: ‘Ik breng mijn kinderen ’s ochtends naar school en Jeroen Pauw hangt ’s nachts nog wel eens in de stad’.” Tijs reageert: “Dat laatste heb ik niet eens gezegd. Ik wekte vooral de suggestie dat wij andere mensen zijn die in een andere leefwereld leven.

Andries Knevel wil geen voorspelling doen van de kijkcijfers van de nieuwe talkshow. “Maar ik denk dat wij het getal van Pauw en Witteman niet zullen halen. Dat komt omdat zij populairder zijn dan wij en omdat zij in een periode hebben gepresenteerd waarin de twee verkiezingen waren en nog een kabinetsformatie. Ze hadden zo ontzettend de wind mee wat actualiteit betreft en ze hadden hun eigen professionaliteit. En wij gaan in een wat meer nieuwsluwe periode presenteren.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen