Speciale laatste uitzending Pauw en Witteman

Geplaatst op do 26 apr 2007 om 17:05

Jeroen Pauw en Paul Witteman (foto) presenteren komende vrijdag (27 april) de 150e en tevens laatste aflevering van het eerste seizoen Pauw en Witteman. Daarom zendt de VARA/NPS een extra lange en speciale aflevering uit van de talkshow. Pauw en Witteman begint vrijdag direct na de uitzending van NOS Actueel, over Willem-Alexander, om 22.15 uur en duurt voor de gelegenheid negentig minuten. De uitzending valt vandaag uiteen in twee delen.

In het eerste deel wordt teruggeblikt op de uitzending met en over de kroonprins. Te gast zijn onder anderen royaltyverslaggever Peter van der Vorst, koningshuiskenner Dorien Hermans, Jacqueline Lampe, directeur van AMREF/Flying Doctors en politici. Ook schuiven onder meer de makers van het programma, Melinde Kassens (regie en samenstelling) en Pieter-Jan Hagens (interviewer), aan.

In het tweede deel van de uitzending praten Paul en Jeroen met een aantal opzienbarende gasten uit het eerste seizoen. Een terugblik naar de uitzending en een antwoord op de vraag hoe het hen daarna is vergaan. Zo is Gerrit Zalm te gast. Hoe kijkt hij nu aan tegen, indertijd zijn gedroomde opvolger, Wouter Bos? De Vlaamse minister Kathleen van Brempt blikt terug op de ophef over het wegenvignet. Wouter van Bellingen, de Belgische wethouder die in het nieuws kwam omdat bruidsparen niet door hem getrouwd wilden worden vanwege zijn huidskleur, is ook te gast.

Verder is een speciale aflevering van de Zapservice te zien met hoogtepunten uit het eerste seizoen. De tune van Pauw en Witteman wordt bovendien live gespeeld door Joseph Bowie (trombone) en de Nederlandse band Monsieur Dubois. Bowie was als bandleider en componist van de Amerikaanse freefunkband Defunkt verantwoordelijk voor het nummer ‘You Don’t Know’ waaruit de Pauw en Witteman tune komt.
9 Reacties op “Speciale laatste uitzending Pauw en Witteman”


 1. freek

  Hulde voor de heren. Heerlijk programma met uitstekende kijkcijfers. Ik verwacht dat de Evangelisten het minder gaan doen.

 2. Gerard

  Flauw en Pitteman

 3. wim

  @ Gerard.

  Wie is hier flauw.

 4. Anoniem

  Laatste uitzending Pauw en Witteman :D ………………………….. van dit seizoen :(

 5. [dannyºlinkers).nl

  @Gerard:
  Was inderdaad pas bij Jensen! Flauw en Pitten man! :P

 6. Frits

  Ik dacht nog die Anonymous van post 4 da’s een prima bijdrage, blijkt tie toch weer gewoon van mijzelf te zijn. ;)

 7. Theo

  @Frits

  Eigen roem stinkt!! :?

 8. Yossarian

  100 x liever Pauw & Witteman dan die vreselijke Jensen! & Op het priemende wijsvingertje van Andries Knevel & die jongen die elke ochtend zijn kindertjes zo braaf naar school brengt zit ik ook niet echt te wachten..

 9. el barto

  @ iedereen met niet opbouwende kritiek:

  je hoeft niet te kijken, dus als je je zo ergert….kijk dan naar een ander programma of ga wat anders doen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.