Tien schrapt uitzending over masturbatiemarathon

Geplaatst op di 06 mrt 2007 om 17:15

Tien schrapt een documentaire over een masturbatiemarathon. De zender was van plan de documentaire op 13 maart uit te zenden maar door de ontstane commotie ziet de zender van John de Mol af van de uitzending op tv. Dat meldt het ANP. Volgens Tien heeft de ongelukkig gekozen titel van het programma ervoor gezorgd dat een onjuist beeld is ontstaan. Ondanks dat er geen expliciete beelden te zien zijn, wordt de uitzending toch geschrapt. Op de site van Tien zal het programma volgende week wel te zien.

CDA-kamerlid Joop Atsma noemde het programma “volstrekt absurd” en “smake- loos“. “Ik heb het idee dat Tien steeds meer de grenzen opzoekt van wat wel of niet kan. En dat ze daar ook steeds overheen gaan. Als het zou kunnen, zou ik dit soort programma’s acuut verbieden.” Atsma heeft op korte termijn een afspraak bij Tien.

De masturbatiemarathon is een Britse documentaire waarin twee seksuologen worden gevolgd tijdens hun voorbereidingen voor de ‘masturbate-a-thon’. Daarin masturberen zoveel mogelijk mannen voor het goede doel, namelijk aidsbestrijding.
29 Reacties op “Tien schrapt uitzending over masturbatiemarathon”


 1. Chiel

  Zend het dan óók niet op internet uit :?

 2. Hans Anders

  Eindelijk eens (sero)positief nieuws over Tien!

 3. Simon

  Goed nieuws!

  Dat programma maakt het imago alleen maar slechter.

 4. Tjedde

  Het is gewoon een onschuldig programma, maar het wordt weer aan alle kanten opgeblazen door de media. Ik snap niet dat John zwicht voor dat soort valse druk.

 5. Tjedde

  “Zend het dan óók niet op internet uit ”

  Het meeste staat al op internet op youtube. Het is gewoon een grappig project waar niets anders is te zien dan interviews met mensen die er aan deel denken te gaan nemen.

 6. TOTP

  Ik snap ook niet hoe zoiets als dit op de voorpagina van De Telegraaf belandt???

 7. Frits

  Nee hé, toch niet weer die schijnheilige fatsoensrakker van een Atsma en dan te bedenken dat dit incest voortbrengsel zichzelf helemaal scheel masturbeert tijdens Praatjesmakers. :(

 8. Johan

  het blijft toch een rukzender, dat was het al

 9. Johan B.

  Het Belgische actualiteitenprogramma Panorama heeft zondagavond pedofielen ontmaskerd, nadat een journalist zich in een chatbox als 13-jarig meisje voordeed. Voor de reportage ‘Kinderlokkers Online’ deed een journalist zich in chatboxen voor als het 13-jarige meisje Lotte. In die rol maakte hij afspraakjes met een aantal mannen. Een minderjarig lijkende actrice werd vervolgens ingehuurd om de pedofielen te ontmoeten.

 10. Cris

  Die Joop Atsma weer te zeuren. Die is echt mediageil in een heel extreem geval. Hij zal zelf wel een masturbatiemaraton houden nu, YESYES IK BEN WEER IN HET NIEUWS. Walgelijk..

 11. [dannyºlinkers).nl - rtvi onderzoek doe mee!

  @Johan B.
  Dat was pas ook zo bij Bureau van den Heuvel (op Nederland 1)

 12. K.Baal

  Daar was Joop Atsma ook weer eens hoor. Kan die man zijn muil niet eens dicht houden?? Over alles heeft deze man een mening,maar zoals zo vaak is het alleen maar dom gezeur en popie jopie gedoe.Over dat trekprogramma op tien ga ik me niet druk maken. Lijkt me geen ruk aan.

 13. Peking Express 2007

  Tien is toch echt hopeloos zo. Erg jammer dat ze zulke dingen van plan zijn uit te gaan zenden. Allemaal weer een grote campagne voor de zender.

 14. Craig

  Trekken voor het goede doel? Wtf?

  Tien bewijst maar weer eens wat voor een rukzender het wel niet is teveel bagger de laatste tijd op die zender.

 15. Anoniem

  WAT EEN ARMOEDIGE KUTZENDER!!!
  WEG ERMEE.

 16. Ferry Mulder

  Commercieel gezien is het verstandig wat Tien doet door dit programma niet uit te zenden. Het kan immers alleen maar schade aan het toch al zwakke imago van Tien berokkenen. Door in te gaan op de “Stem des Volks” wint het imago misschien nu zelfs wel een beetje aan kracht. Ik vraag me alleen af, hoe het toch mogelijk is dat mensen over een programma kunnen oordelen dat ze niet hebben gezien. Uit de toelichting op dit programma heb ik begrepen dat het alleen om de voorbereiding gaat en dat er geen enkele masturbatiescene te zien is.
  Wat mij echter ontstellend stoort, is dat een krant als De Telegraaf, die zelf niet in zijn eerste leugen is gestikt, een hetze tegen dit programma is begonnen. Deze krant zelf staat bol van de sex-advertenties met ranzige teksten en gaat nu het volk voor in een strijd om het fatsoen. En natuurlijk heeft het feit dat het Telegraafconcern een belang heeft in SBS helemaal geen rol gespeeld.
  En natuurlijk heeft ook de zedenmeester van het CDA, Joop Atsma, zijn mening weer gegeven. Heeft hij het programma al gezien dan? Het enige dat deze meneer kan roepen is dat zulke programma’s verboden moeten worden. Kan deze meneer zich niet beter met het wielrennen blijven bemoeien, wat hij in de afgelopen jaren ook zo voortreffelijk heeft gedaan? Een sport die onder de hoede van diezelfde Atsma door verslaafde renners afgegeleden is tot ranzige diepten?
  De tv-kijkers zijn prima in staat zelf te bepalen wat ze wel en niet willen zien. Daar hebben ze geen politici, kranten met een dubbele moraal of gristelijke vrouwen voor nodig.

 17. JOHN@T

  Heerlijk om te horen dat 10 zich zelf om zeep helpt. Van mij mag 10 zo doorgaan.
  Ga zo door 10 weinige zullen je missen.

 18. BLURP#%@%#^$%^#

  @ FERRY

  De regering van Nederland wilt graag de mensen betuttelen. Dhr Asma was gisteren ook te horen bij Ruud de wild. Daarin vertelde dat hij het programma over me lijk van bnn geen goed programma vind en dat het niet hoort op PO. Kan de normale mens niet eens zelf bepalen wat ze kijken zonder de betutteling van de regering.

  Ik vind het wel jammer dat Tien de masturbatie marathon niet gaat uitzenden. Ik was wel nieuwsgierig wat masturberen met een goede doel had te maken. Maarja daar kom ik dus nooit achter. Dankzij de kudde volk en de betuttelende regering.

 19. Johan

  dat RUK-imago blijft voorlopig wel aan Talpa hangen, dat hoor je over 5 jaar nog

 20. Krypto

  @Ferry en Blurp
  Wat zijn nu programma’s die jullie graag zouden willen zien op TV én er nu niet zijn?

 21. Babs

  Waar staat die documentaire dan ? Want aan de reacties te zien heeft iedereen hem al bekeken. Overigens vind ik het jammer dat vandaag de dag Nederland zo schijnheilig en truttig is. Wat is er gebeurt met het liberalisme in Nederland ? Oh ja, CDA is aan de macht. Het is weer Gristelijke normen en waarden voor heel Nederland. En schijnbaar hebben we persoonlijk geen enkele keuze in. Dit in tegen stelling tot een documentaire waar we kunnen kiezen of we die wel of niet gaan kijken.

  Misschien is het dus troep maar die keuze wil ik zelf maken en die hoort meneer Atsma niet voor mij te maken. Verontrustende ontwikkeling ….

 22. Ferry Mulder

  @Krypto

  Ik laat me altijd graag verrassen door programmamakers. Als ik programma’s had willen noemen die ik wil zien en die nu niet op tv te zien zijn, had ik bij een formatontwikkelaar moeten gaan werken. Zo creatief ben ik niet. Ik kijk veel tv, en kijk onbevooroordeeld naar nieuwe programma’s. Als ik er niets aan vind, kijk ik er niet meer naar. Zo simpel is het. Van te voren roepen dat een programma niks is of nog erger dat een programma verboden moet worden is zo goedkoop.

 23. Tjedde

  @Babs

  We zijn weer terug bij af. De regenten en de mannenbroeders maken de dienst uit in dit land. Welkom toe de viefties, inclusief de spruitjeslucht.

 24. Johan

  John de Mol heeft dat programma zelf geschrapt

 25. BLURP#%@%#^$%^#

  @ Krypto.

  Ik sluit me helemaal aan bij Ferry.!

 26. Johan

  Ga er maar vanuit dat het op aandrang van de adverteerders geschrapt is

 27. Krypto

  @Ferry en Blurp
  Maar naar wat soort programma’s kijken jullie dan graag? Noem b.v. eens een top 10 op of zo…

 28. Anoniem

  hebben jullie ook aan aanmeldings formulier

 29. Wout Strijkbout

  Tien? Mij niet meer gezien!

  Er ís een manier om dit soort pulp-omroepen (Talpa/Tien is niet de enige) de das om te doen: massaal links laten liggen en uit de lijst van ‘favoriete’ zenders verwijderen, niet meer naar kijken dus.
  Als de inkomsten dalen gaan ze overstag, gegarandeerd. Heus, de kijker bepaalt zélf hoe ver een omroep gaat . . .
  Laat ze weten dat je’t niet meer pikt en kom in actie!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.