Recordmarktaandelen kanalen MTV Networks

De jongerenzenders van MTV Networks, MTV, TMF en The Box en kinderzender Nickelodeon wisten in februari recordhoge marktaandelen te behalen. Dat meldt een woordvoerder van de zendergroep. In de doelgroep 13 tot 19 jaar behaalden de jongerenzenders gezamenlijk een marktaandeel van 13,4%. “Dit is een stuk hoger dan in februari 2006 en 2005, toen de marktaandelen respectievelijk 7,9% en 9,3% waren“, aldus de zegsman.

Het vorige record werd behaald in september 2004. Gezamenlijk scoorden de zenders in deze categorie toen een marktaandeel van 12,3%. Ook afzonderlijk hebben de zenders in februari records gebroken, aldus de persvoorlichter. Met een markt- aandeel van 5,8% scoorde TMF de beste maand sinds april 2005. “Vooral programma’s als Valerio in de sneeuw en Reaction deden het erg goed. Reaction, het dagelijkse jongerenprogramma tussen 16:30 en 17:30, zag in een half jaar tijd haar marktaandelen verdubbelen tot 12% binnen de doelgroep 13 tot 19 jaar.

MTV behaalde in februari een marktaandeel van 5,6%. Dit is volgens MTV een all-time record. Voorheen lag dit op 5,0% (juli 2006). “Dit succes is vooral te danken aan Senseless, het nieuwe datingprogramma waarbij een deelnemer door alleen te voelen, proeven en ruiken een date uitkiest. Met een marktaandeel van 7,6% in de doelgroep 13 tot 19 jaar scoorde dit programma bovengemiddeld.

Met een marktaandeel van 3,5% in de doelgroep 13 tot 19 jaar scoort de comedy avond van The BOX Comedy erg goed, aldus MTV. Bij de lancering van deze avond per 1 december scoorde het nog 2,4% en 3,1 % (december en januari). “Het succes van deze avond is vooral te danken aan shows als Southpark en The Fresh Prince of Bel-Air. Dit belooft veel goeds voor de comedyplannen van MTV Networks.

Nickelodeon haalde in februari een marktaandeel van 30,2% in de leeftijdsgroep 6 tot 12 jaar in het tijdvak 06 tot 18 uur. Dit is de hoogste februariscore ooit voor de zender. “Bij Nickelodeon werden de goede resultaten voornamelijk behaald door de start van de nieuwe serie Catscratch. Tevens scoorden de herhalingen van de jeugddramaserie ‘Het Huis Anubis’ een vergelijkbare kijkdichtheid als de première uitzendingen eerder dit seizoen. Dit is een goede opmaat naar de nieuwe afleveringen van het tweede seizoen, dat begint op 14 maart om 18:55 uur.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen