Holland’s next top model terug met nieuwe reeks

Holland’s next top model (foto) keert vanavond, 12 maart, terug met een nieuwe reeks afleveringen bij RTL 5. Een geheel nieuw geselecteerde groep bestaande uit twaalf jonge vrouwen strijdt in de nieuwe serie om een modellencontract ter waarde van 50.000 euro. De twaalf nieuwe gezichten, die uit duizenden zijn geselecteerd, betrekken samen een modellenappartement in de hoofdstad en leiden tien weken lang het zware leven van een topmodel.

De eerste Nederlandse reeks heeft met de blonde winnares Sanne al een internationaal topmodel opgeleverd. Zij won in januari jongstleden de prestigieuze Ford Models’ Supermodel of the World Contest in New York en daarmee een contract van 250.000 euro. Het fragment uit Holland’s Next Top Model, waarin ze op alle vragen van een Amerikaanse castingdirector ’18 years old’ antwoordt, is legendarisch. “Het is zoiets belachelijks“, zegt Sanne in het AD. “Ik begrijp maar niet waarom iedereen dat zo belangrijk blijft vinden. De een is niet zo goed in Engels, de ander niet in wis- kunde. Dat is toch normaal. Ik heb twee cursussen gedaan en ik red me hier prima.

Inmiddels heeft ze een fotoshoot gedaan voor het blad Harper’s Bazaar en drie modeklanten binnengesleept. Ze wil graag een grote campagne doen voor een groot merk. “Liefst cosmetica. Maar dat is natuurlijk niet voor ieder meisje weggelegd.” Holland’s next top model is vanavond om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

America’s next top model, het oorspronkelijke programma, komt vanavond vanaf 21.30 uur aan haar einde bij dezelfde zender. Tien kandidaten elimineerde Tyra Banks samen met de andere meedogeloze juryleden en nu zijn er nog drie finalisten over. In de laatste aflevering worden Danielle (het dorpsmeisje met accent), Joannie (de rebellerende dochter van een priester) en Jade (die vol is van zichzelf en in de derde persoon praat als ze het over zichzelf heeft) gevolgd. Na de laatste eliminatie blijven er twee finalisten over. Zij maken zich klaar voor een catwalk show, waarna de winnares van America’s Next Top Model bekend wordt gemaakt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen