Eyeworks tweemaal genomineerd voor Gouden Roos

De Nederlandse tv-producent Eyeworks van Reinout Oerlemans (foto) heeft zich verzekerd van twee nominaties in de twee belangrijke categorieën in de prestigieuze Gouden Roos (Rose d’Or) competitie. Groeten Terug (The Tribes are coming) is genomineerd in categorie Reality, terwijl het door Eyeworks gepro- duceerde programma TV-Kijker van het Jaar (Viewer of the Year) genomineerd is in de categorie Show. Het programma TV-Kijker van het Jaar werd tevens geptesenteerd door Oerlemans.

Groeten Terug bleek eerder zeer succesvol op de zaterdagavond van SBS 6. “In maart en april 2006 stond het programma geprogrammeerd tegenover Dancing with the Stars van 21.00 uur tot 22.00 uur en slaagde erin meer kijkers te trekken in de doelgroep 20-49“, aldus een woordvoerder van Eyeworks. Het programma zal 17 maart aanstaande terugkeren bij SBS6 met een tweede serie.

De TV-Kijker van het Jaar Verkiezing trok 29 december 2006 een publiek van meer dan 1,2 miljoen kijkers bij de TROS op Nederland 1. Het programma werd vorig jaar door Eyeworks ook verkocht in Engeland, Denemarken, Zwitserland en België.

Naast de nominaties voor deze twee Eyeworks-programma’s, kregen ook Peking Express VIP van NET 5 en de komedieserie Shouf Shouf Habibi van de VARA een nominatie. Aan de internationale wedstrijd deden 358 programma’s uit 32 verschillende landen mee. 64 programma’s zijn geselecteerd in zeven verschillende categorieën. Het doel van het festival is het belonen van originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma’s en het bevorderen van uitmuntendheid in televisie en nieuwe media. Op 9 mei zullen de winnaars bekend worden gemaakt.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen