RNN7 wil over op high definition televisie

De regionale televisiezender RNN7, met gezichten als Viola Holt en Bert Kuizenga (foto), wil zo snel mogelijk uitzenden in High Definition kwaliteit. Dat meldt een woordvoerder van de tv-zender. HD heeft meer beelden dan de conventionele standaard resolutie, aldus een zegsman van RNN7. “Dit betekent dat breedbeeldtelevisies een aanzienlijk betere beeldkwaliteit weergeven bij High Definition.

RNN7 zegt High Definition te zien als de uitzendstandaard voor de toekomst. “We hebben de stap gezet om alle faciliteiten zo snel mogelijk aan te passen. Het streven daarbij is om per 1 mei definitief over te schakelen op het uitzenden van een volledig HD-signaal“, aldus de woordvoerder van de televisiezender. “Vanwege de hoge kosten lijken andere Nederlandse televisiestations niet te willen investeren in HD.

Op dit moment zijn er volgens de regionale televisiezender in Nederland nog geen zenders die volledig op HD-kwaliteit uitzenden. Andere televisiestations zoals Discovery Channel, Animal Planet, BBC, VTM en Sport 1 maken wel al gedeeltelijk gebruik van het HD-signaal. “Een volledige overstap naar High Definition biedt RNN7 een unieke concurrentiepositie, die vooral interessant is voor digitale bekabelaars.

Directeur Leo Houkamp hoopt meer kijkers te trekken door ‘HD-tv’. “Voor de grote bekabelaars, zoals Casema en UPC zijn onze ontwikkelingen erg interessant. Ook zij zien HD als de uitzendkwaliteit van de toekomst. Dat wij als eerste Nederlandse zender volledig overschakelen, maakt ons een geschikte partner voor de toekomst. We willen ons bereik dan ook spoedig via digitale televisie sterk uitbreiden.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen