TROS brengt leven Joop van den Ende in beeld

Joop van den Ende staat centraal in de documentaire Joop van den Ende 65 jaar: Een leven in beeld, die de TROS op vrijdag 9 maart uitzendt ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag. Reinout Oerlemans interviewt de producent in het bekende Circustheater in Scheveningen en blikt met hem terug op belangrijke momenten uit zijn carrière. Daarnaast is mediamagnaat Van den Ende de afgelopen maanden gevolgd tijdens meerdere perspresentaties, repetities en premières van nieuwe theaterproducties.

Joop van de Ende, geboren op 23 februari 1942 in Amsterdam, begon begin jaren zeventig zijn eerste theaterproductie. In de daaropvolgende jaren maakt Van den Ende verschillende succesvolle televisiepogramma’s zoals de Playbackshow, de Soundmixshow en de dagelijkse soapserie Goede Tijden Slechte Tijden.

In 1989 begint Joop van den Ende de televisiezender TV10. Deze zender krijgt echter geen toestemming om uit te zenden in Nederland. Joop van den Ende opent in 1993 het Circustheater in Scheveningen met de musical ‘The Phantom of the Opera’. In 1994 gaat hij samenwerken met zijn tot dan toe grootste concurrent John de Mol. Samen richten ze het bedrijf Endemol op, dat enkele jaren later naar de beurs gaat.

Zijn gezondheid neemt in 1999 af. Hij besluit daarom uit Endemol te stappen, dat inmiddels is gekocht door het Spaanse Telefonica. Hij verkoopt zijn belang van 26 procent, wordt miljardair en richt zich sinds toen vooral op het produceren van grote musicals in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen