BN’ers in contact met de natuur bij RTL 4

Zeven bekende Nederlanders gaan in het nieuwe RTL 4- programma Surviving Nature: Cowboys and Angels, dat vanaf zaterdag 3 maart te zien is, een avontuurlijke confrontatie aan met de ongerepte natuur. Baantjer-actrice Marian Mudder, RTL Nieuws-presentatrice Loretta Schrijver, presentator Harm Edens, ontwerper Piet Hein Eek, acteur Maarten Spanjer, presentator Tim Immers en presentatrice Fabiënne de Vries reizen met een speciaal doel samen door de indrukwekkende Amazone in Brazilië.

Het doel van de tocht is bewustwording – bij de BN’ers én bij de kijkers thuis – van de schoonheid van de natuur en het belang van evenwichtig gebruik daarvan voor de toekomst van natuur én mens in de Amazone. Dit grootste tropische bosgebied ter wereld wordt bedreigd. Het bos verdwijnt in hoog tempo om plaats te maken voor weidegrond voor veeteelt en landbouwgrond voor sojaplantages. Dit proces wordt nog eens versneld door de aanleg van wegen.

Op primitieve wijze verkennen de deelnemers de natuur. In tien afleveringen wordt een registratie van de avontuurlijke tocht weergegeven waarbij ieder een eigen project toegewezen heeft gekregen dat te maken heeft met de natuur, met de locale bevolking en met de werkzaamheden van het Wereld Natuur Fonds. De projecten die centraal staan, zijn gericht op duurzaam beheer. “Daarnaast komt het tijdens de reis ook zeker aan op het incasseringsvermogen van de deelnemers die beperkte middelen tot hun beschikking hebben en moeten zien te ‘overleven’ onder andere omstandigheden dan ze gewend zijn“, aldus een zegsvrouw van RTL 4. Surviving Nature is vanaf zaterdag 3 maart wekelijks te zien tussen 16.30 en 17.00 uur.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen