‘RTL 5 tweede zender van Nederland’

RTL 5 is de tweede zender van Neder- land. Dat meldt een woordvoerster van RTL Nederland. De zendergroep gebruikt de cijfers uit de doelgroep 20-34 jaar. “RTL 5 heeft zichzelf ten opzichte van december (10,2%) en januari 2006 (10,6%) overtroffen met een zenderaan- deel van 10,9% in de doelgroep 20-34 jaar. Hiermee heeft RTL5 de positie van tweede zender van Nederland bereikt“, aldus de zegsvrouw. In de doelgroep 20– 34 jaar staat RTL 4 op de eerste plaats.

De kracht van RTL5 zit onder andere in de verschillende reeksen van CSI, de hitseries Bones en Prison Break, maar ook in het nieuwe programma Mijn Tent is Top met Herman den Blijker en het nieuwe seizoen van America’s Next Topmodel.

RTL 4 eindigt met 15.6% in de doelgroep Boodschappers 20-49 jaar. “Het programma X Factor blijft het onverminderd goed doen, vooral de uitslag op zondag vertoont een stijgende lijn. Andere programma’s die het goed doen bij RTL4 zijn onder andere Crime Scene Investigation, GTST, de nieuwe serie Shark en drama van eigen bodem, Grijpstra en De Gier. Het nieuwe programma Bouwval Gezocht heeft een uitstekende start gemaakt en scoort goed bij de RTL-kijker.

RTL 7 sluit januari af met een ‘fantastisch’ zenderaandeel van 6,7% in de doelgroep Mannen 20-49 jaar. “Een ruime verbetering ten opzichte van januari vorig jaar (5,9%) en tevens van afgelopen december (5,6%). Dit hoge zenderaandeel is mede te danken aan de uitmuntende score van RTL GP: Dakar 2007. Andere goed scorende programma’s in januari waren Stom, Stommer en Stomst, Sport Levensgevaarlijk.

RTL Nederland als geheel heeft de eerste maand van het nieuwe jaar afgesloten met een zenderaandeel van 30,6% in de doelgroep Boodschappers 20-49 jaar, een verbetering ten opzichte van de maand december (30,4%). “Hiermee neemt the family of stations wederom de positie van marktleider in. De SBS groep volgt op afstand met 25,8% en de Publieken staan op een derde plaats met 24,3%.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen