‘Beste januarimaand ooit voor NET 5’

Januari 2007 was voor NET 5 de beste januarimaand ooit in de geschiedenis van de zender. Dat meldt een woordvoerder van de zender. “Met een marktaandeel van 11,7% in de voor haar belangrijkste doelgroep Vrouwen 20-34 jaar leverde het station een prestatie van formaat“, aldus de zegsman. De tv-zender introduceerde drie nieuwe Amerikaanse series en doopte de maandagavond om tot tweede serieavond met Grey’s Anatomy gevolgd door de nieuwe komedieserie Men in Trees (foto).

De maandagavond is volgens NET 5 een groot succes. “De dinsdagavond met Gilmore Girls blijft een onveranderd succes met de hitserie What About Brian als nieuwkomer. What About Brian heeft direct een vaste groep kijkers aan zich weten te binden gezien het gemiddeld marktaandeel van 17% in de doelgroep. De vooravond van NET 5 met Judging Amy scoort meer dan uitstekend met een gemiddeld markt- aandeel van 18,6% in de doelgroep. En ook de nieuwe serie Justice op vrijdagavond is een succes met 15,2% voor de best bekeken aflevering in de doelgroep.

Zusterzender SBS 6 behaalde ‘uitstekende’ resultaten. “De zender wist de ijsdans- strijd in haar voordeel te beslechten en sloot de maand af met een marktaandeel van 12,2% (20-49 jaar).” De maand begon zeer voortvarend met de WK-dartsfinale tussen Raymond van Barneveld en Phil Taylor, die op het hoogtepunt 2,3 miljoen kijkers trok. “Sterren Dansen op het IJs wist zich definitief te vestigen als hét ijsdansprogramma met gemiddeld 1,2 miljoen kijkers. De serieavond op donderdagavond met The Ghost Whisperer en House blijft records breken. De best bekeken aflevering van House trok maar liefst 1,2 miljoen kijkers. Het in januari geïntroduceerde epos Into the West scoort naar verwachting met 930.000 kijkers voor de best bekeken aflevering. Ook De 25… op de woensdag scoort uitstekend met maar liefst gemiddeld 819.000 kijkers.

Veronica behaalde in januari in de voor de zender belangrijkste doelgroep Mannen 20-34 jaar een marktaandeel van 7,4%. “De woensdagavond scoort uitstekend met een dubbele aflevering van NCIS gevolgd door Numb3rs. De best bekeken aflevering van NCIS trok maar liefst 690.000 kijkers. De vrijdagavond met Wegmisbruikers, Top Gear en De Grote Beurt scoort nog steeds bovengemiddeld. De zender maakte afgelopen maand ook een goede start met het veelbesproken programma Veronica Poker waarin BN’ers leren pokeren. De eerste aflevering behaalde een marktaandeel van 19,6% in de doelgroep. Ook de films scoren als vanouds op Veronica. Men in Black en Ace Ventura waren de uitschieters.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen