Bekroonde serie Band of Brothers op NET 5

De met een Golden Globe bekroonde serie Band of Brothers is vanaf februari te zien op NET 5. De serie volgt de mannen van de Amerikaanse legereenheid ‘Easy Company’ vanaf hun training in Amerika in 1942 tot aan de grote overwinning op nazi-Duitsland in 1945. Band of Brothers gaat in het bijzonder over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog en is een co-productie van Steven Spielberg en Tom Hanks. De serie is vanaf vrijdag 23 februari wekelijks om 22.30 uur te zien op NET 5, na Medium en Justice.

Volgens de kenners en het publiek is Band of Brothers de beste oorlogsverfilming uit de tv-historie, aldus een woordvoerster van NET 5. “De serie laat zien hoe gruwelijk de Tweede Wereldoorlog was voor miljoenen burgers en soldaten, maar ook hoe be- langrijk vriendschap en broederschap in een tijd van oorlog is. In totaal is er 120 mil- joen dollar besteed aan de productie, een absoluut recordbedrag voor een tv-serie.

Band of Brothers is gebaseerd op de verhalen van veteranen en op het gelijknamige boek van historicus Stephen E. Ambrose uit 1992. De Amerikaanse soldaten van de legereenheid Easy Company vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna twee jaar lang door heel Europa, onder meer in Nederland. Ze begonnen in Amerika in juli 1942 aan een zware training. Op D-day, 6 juni 1944, sprongen zij boven Normandië met hun parachutes achter de vijandelijke linies. Van daaruit rukten zij langzaam op richting de Rijn, vochten mee in de zware strijd bij Bastogne, waren betrokken bij de bevrijding van Eindhoven en namen het Adelaarsnest van Hitler in Berchtesgaden in beslag.

Zusterzender SBS 6 brengt dit voorjaar overigens de door critici geprezen serie Studio 60 on the Sunset Strip op de buis. Deze serie geeft een blik achter de schermen bij het fictieve sketchprogramma ‘Studio 60 on the Sunset Strip’ op de zender NBS. Dat programma lijkt te kampen met lagere kijkcijfers. Er wordt besloten een nieuw stel schrijvers (Matthew Perry en Bradley Whitford) in te zetten om de serie te redden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen