Idols-winnares Raffaëla in Nationaal Verkeersexamen

De BN’ers die in de vijfde editie van Het Nationaal Verkeersexamen op SBS 6 hun rijbewijs hopen te halen zijn oud Idols-winnares Raffaëla, actrice Marly van der Velden en acteurs Edwin Jonker en Matthijs van de Sande Bakhuyzen. Het programma brengt dit jaar ook de verschillen tussen mannen en vrouwen in de auto aan het licht en het thema is ‘Het rijexamen door de jaren heen’. Hart van Nederland-presentatrice Milika Peterzon en Jack Plooij, bekend van Formule 1, presenteren de show op SBS.

Marly van der Velden, Nina Sanders uit Goede Tijden Slechte Tijden, en Matthijs van de Sande Bakhuyzen, bekend van films als Afblijven!, zien in Het Nationale Verkeersexamen een uitgelezen kans om hun rijbewijs te halen. Oud Zangeres Raffaëla heeft al wel eens eerder twee rijlessen gehad toen zij achttien was, maar zij was er in die tijd nog niet helemaal aan toe. Edwin Jonker was te zien in musicals als The Lion King , Rent en Copacabana en zit tegenwoordig ook in de jongensband All-Music. Hij heeft in het verleden wel eens wat rijlessen gehad, maar was op dat moment te druk met andere dingen bezig en heeft het daardoor nooit afgemaakt.

In Het Nationale Verkeersexamen 2007 proberen de vier BN’ers in het bezit te komen van hun rijbewijs. In de eerste helft van de live-uitzending (tussen 20.30 en 22.30 uur) vindt er een officieel theorie-examen plaats in de studio. Kijkers thuis kunnen meedoen via sms. De bekende Nederlanders die slagen voor hun theorie, gaan direct de lesauto in om met een examinator van het CBR het praktijkgedeelte van het examen af te leggen. In het tweede gedeelte van de uitzending (tussen 22.50 en 23.20 uur) zijn de verrichtingen van de kandidaten live te zien en wordt duidelijk wie het rijbewijs mogen ophalen. Vaste verslaggever André van der Toorn presenteert diverse items op locatie over onder meer de verkeersveiligheid in Nederland. Het Nationale Verkeersexamen wordt op zondag 8 april om 20.30 uur uitgezonden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen