CDA: niet iedere crimineel heeft recht op zendtijd

CDA-Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma begrijpt weinig van de kritiek die advocaat Bram Moszkowicz maandag in zijn persconferentie uitte in zijn richting. Dat meldt De Telegraaf. Van Haersma Buma heeft vorige maand tot tweemaal toe vragen gesteld aan minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie over een interview dat Willem Holleeder heeft gegeven aan het TROS-programma Bureau Van den Heuvel van journalist en presentator John van den Heuvel.

Van Haersma Buma vindt het onbegrijpelijk dat de verdachte ’topcrimineel’ een interview kon geven. “Ik heb mijn werk gedaan en gevraagd hoe het kan dat een verdachte van zware misdrijven vanuit een extra beveiligde gevangenis een interview kan geven“, zegt hij in De Telegraaf. Volgens het Kamerlid zit Holleeder niet voor niets in een zwaarbeveiligde inrichting in Vught, waar zijn contact met de buitenwereld zeer beperkt is. “Niet iedere crimineel mag zijn zaak in vijf minuten op de radio bepleiten.

Moszkowicz toonde zich maandag tijdens een persconferentie verontwaardigd over de inmenging vanuit de Tweede Kamer. Hij zei niet te begrijpen dat Holleeder in de media kan worden neergezet als een “monster“, maar zelf niet zou mogen reageren. Volgens de advocaat, die de verdediging in deze zaak neerlegt, kan het parlement zich beter afvragen of Holleeder nog wel kans maakt op een eerlijk proces.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen