Nominaties BNN’s Hoofdprijs bekend

BNN reikt op donderdag 22 maart voor de vijfde keer De Hoofdprijs uit, een prijs voor de meest populaire programma’s met een jong karakter in 2006. In de categorie Amusement is de winnaar van vorig jaar, De Lama’s (BNN), weer terug te vinden. Dit jaar zijn ze samen genomineerd met de talentenjacht voor modellen Hollands Next Topmodel (RTL5), de verleidingsshow Temptation Island (Veronica) en Beauty en De Nerd (RTL5).

Jensen! (RTL5) is opnieuw genomineerd in de categorie Info(tainment). Samen met Try Before You Die (BNN), Van Etter tot Engel (RTL5) en De Grote Beurt (Veronica) strijdt het programma om De Hoofdprijs. Bij de Dramaseries zijn er nominaties voor Rozengeur en Wodka Lime (Tien), Shouf Shouf (VARA), Sprint! (BNN) en Evelien (NET5). Kanshebbers in de categorie Acteur (m/v) zijn dit jaar Kim van Kooten (Evelien), Yolanthe Cabau van Kasbergen (ONM), Jeroen van Koningsbrugge (Sprint) en Mimoun Oaïssa (Shouf Shouf). Bij de Presentatoren (m/v) kan er gestemd worden op Sophie Hilbrand (BNN), Matthijs van Nieuwkerk (VARA), Renate Verbaan (RTL5) en Filemon Wesselink (BNN).

Ook dit jaar zijn de genomineerde programma’s gekozen door een comité van aanbeveling bestaande uit Dan Ligtvoet (MTV), Erland Galjaard (RTL Nederland), Alphons Martens (SBS Groep), Ernst-Paul Hasselbach (TALPA), Roek Lips (PO), Rene van Dammen (KLO) en Pim Castelijn en Maarten van Dijk (BNN) . Uitgangspunt bij vaststelling van de genomineerden is een samengestelde lijst van programma’s die relatief jong bekeken zijn. Tot en met 4 maart kan er op de verschillende categorieën worden gestemd op Dehoofdprijs.tv.

Op donderdag 22 maart van 20.25 tot 21.15 uur wordt de winnaar bekendgemaakt in een uitzending op Nederland 3. De presentatie is in handen van Sophie Hilbrand. Nadat de winnaars bekend zijn gemaakt, volgt van 21.20 uur tot 21.50 uur ook op 3 De allerslechtste televisie allertijden. Welke programma’s waren zo dramatisch slecht dat ze voortijdig van het scherm werden gehaald?

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen