Matthijs van Nieuwkerk krijgt standje van VARA

De VARA is er niet blij mee dat Matthijs van Nieuwkerk dinsdag de lancering van het nieuwe besturingsprogramma Windows Vista aan elkaar praatte. Bovendien sprak hij diezelfde avond in zijn dagelijkse talkshow De wereld draait door met de Nederlander Tjeerd Hoek, directeur van de designafdeling van Microsoft. “De VARA vindt het niet wenselijk dat haar presentatoren direct betrokken zijn bij de lancering van een commercieel product“, aldus de VARA.

De omroep is niet erg blij met het voorval. “In dit geval is die betrokkenheid nog problematischer, omdat ook in De Wereld Draait Door gesproken werd over dit product, ook al ging het gesprek vooral over de ervaringen van een Nederlands ontwerper bij Microsoft“, luidt de verklaring van de VARA-directie in de Volkskrant, via Villamedia. Het Commissariaat voor de Media gaat de beelden van de betreffende uitzending van De wereld draait door nader onderzoeken. (Foto: Bob Bronshoff)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen