282.000 kijkers voor De Gouden Kooi


De kijkcijfers van donderdag 1 februari 2007 (SKO)

De Gouden Kooi (Tien, 19:30) – Miljonair Nena is gisterenavond door de programmamakers uit De Gouden Kooi gezet. Na een uit de hand gelopen ruzie met mede-Miljonair Brian kon zij zich niet langer beheersen, ontstak in woede en gaf hem een flinke trap. Over gebruik van fysiek geweld zijn de regels overduidelijk en was er dus slechts een straf mogelijk: Nena moest de Villa direct verlaten. Nena heeft daar vrede mee: “Ik had mijn verblijf in De Gouden Kooi niet willen missen.

Vanaf de prille start hadden Brian en Nena een haat-liefde verhouding. Intieme onderonsjes werden afgewisseld met knallende ruzies. Hoewel de twee vorige week nog werden betrapt tijdens een amoureus samenzijn belandde Nena afgelopen woensdag na een feestelijke avond in bed met Huub. Toen Brian daar gisteren verhaal over wilde halen liep de situatie volledig uit de hand. Na een aantal verwijten over en weer werd het de Nena teveel en gaf ze Brian furieus een harde schop tegen zijn been, met diskwalificatie tot gevolg. Met haar woede-uitbarsting verspeelde de 19-jarige haar kansen op de hoofdprijs en is tevens haar borg van 10.000 euro kwijt, die zal worden overgemaakt naar een door Nena zelf te bepalen goed doel. “Ik heb mezelf leren ontdekken. Het is jammer dat er op deze manier een eind komt aan mijn avontuur.” De Gouden Kooi scoorde donderdag 282.000 kijkers (madl: 5.0%).

NOVA (VARA/NOS, Ned2, 22:17) – Willem Lust is de nieuwe Amerika-correspondent van NOVA. “Amerika is wel de mooist denkbare post“, vertelt Lust in VARA TV Magazine. “Een heerlijk land om te werken. Alles wat daar gebeurt, vinden wij in Nederland interessant. De mensen zijn erg open, iedereen kan een oneliner geven.” Lust moet één verhaal per week maken. “Als ik voor het Journaal zou werken, maakte ik elke dag een onderwerp, maar Nova is anders. Een gedegen reportage vergt dagen werk. Soms weken. Soms maanden zelfs.” Het meest trots is Lust op hoe Nova de affaire-Lucia de B. op de kaart heeft gezet. “En op de verslaggeving in voormalig Joegoslavië ben ik ook trots. Wij van RTL Nieuws waren als eerste in Srebrenica, als eerste ook in Tuzla toen daar de bussen aankwamen met vrouwen uit Srebrenica. Wij lagen 48 uur voor op CNN, op de BBC, op iedereen. De reportage die wij daar maakten is in heel de wereld uitgezonden.” Actualiteitenrubriek Netwerk riep Amerika-correspondent Marjan Moolenaar onlangs terug wegens de hoge kosten. “Televisiemaken ís duur. Maar Nova is ambitieus en vindt dat je in het belangrijkste land iemand hoort te hebben. Ik ga trouwens de Amerika’s doen. En mogelijk word ik ook door de Wereldomroep ingezet. Daarover wordt nog gepraat.” Nova werd donderdag door 672.000 kijkers (madl: 11.1%) bekeken op Nederland 2.

Vet hard (BNN, Ned3, 20:28) – Cas Jansen speelt één van de personages in de actiekomedie Vet Hard, die donderdag door 454.000 kijkers (madl: 7.0%) werd bekeken bij BNN op Nederland 3. Op Nederland 1 is Jansen iedere zaterdagavond te zien in de misdaadserie Spoorloos verdwenen. Sinds eind december speelt hij bovendien in het stuk Sexual Perversity. “Ik vervang Johnny de Mol, al heeft hij eigenlijk mij vervangen… Ik zou er al in spelen, maar het bleek gelijk te lopen met de opnamen van Spoorloos Verdwenen. Toen is Johnny benaderd en hij wilde het graag doen, maar hij kon maar tot eind december. Ideaal, want ik heb het nu dus weer van hém overgenomen. Ik kon van de set meteen door naar toneel; dat is maar weinig acteurs gegeven”, vertelt Jansen in Televizier. “Als acteur is het haast onmogelijk om twaalf maanden per jaar aan het werk te zijn. Ik heb het voorrecht – daar werk ik ook keihard voor – dat ik me zeker negen maanden per jaar op fantastische projecten kan storten. Die overige drie maanden gebruik ik om te reizen; mijn ideale levenswijze.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen