Waldemar Torenstra in Grijpstra en De Gier

Waldemar Torenstra wordt de nieuwe De Gier in de politieserie Grijpstra en De Gier van RTL 4. Dat meldt De Telegraaf. Torenstra volgt Roef Ragas op die het na vier seizoenen voor gezien houdt in de politieserie. Ragas vertrok omdat hij zich niet gelukkig voelde in het strakke format van de tv-serie. Rinus de Gier is in de serie de werkpartner van Henk Grijpstra, die in de serie wordt gespeeld door Jack Wouterse. Volgens de makers geeft Torenstra nieuw elan aan de rechercheur.

Waldemar Torenstra werd vijf jaar geleden bekend als Gerrit in de film Ja Zuster, Nee Zuster. De afgelopen jaren is hij onder andere te zien geweest in de tv-serie De Band en de komedieserie Lieve Lust (foto) van Talpa. De afgelopen weken zijn er inmiddels vier nieuwe afleveringen van Grijpstra en De Gier opgenomen. Naar verwachting komt de nieuwe, achtdelige reeks, in het voorjaar op tv bij RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen