‘VARA meeste zendtijd in de avond’

In het laatste kwartaal van 2006 was de VARA ’s avonds de A-omroep met de meeste uitzenduren. Zowel voor oktober, november als december gold dat de VARA beduidend meer uitzenduren had dan de andere A-omroepen. Dat blijkt uit onderzoek van TV Audience Solutions. De VARA had volgens het bureau in alle drie de maanden zo’n 1,5 keer meer uitzendtijd dan de nummer twee in deze maanden: in oktober de EO, in november de TROS en EO en in december de KRO.

In het tijdsvak 18.00 tot 24.00 uur had de VARA in oktober 2006 bij benadering 71 uur uitzendtijd, in november 65 uur en in december 74 uur. De meeste andere A-omroepen zonden in dat tijdsbestek 35 à 45 uren per maand uit. Alleen de VPRO zit daar flink onder met in oktober 22 uur, in november 28 uur en in december 31 uur.

De EO en NCRV, vooral aanwezig op Nederland 2, hadden bij benadering gemiddeld 41 en 37 uur uitzendtijd in de avonduren. De TROS en de KRO, meer vertegenwoor- digd op Nederland 1, mochten ’s avonds gemiddeld 42 en 40 uur zendtijd vullen op televisie. De AVRO had over de drie maanden gemiddeld slechts 36 avond-zenduren per maand, waarmee de AVRO, op de VPRO na, de A-omroep was met de minste zendtijd in de avonduren in het laatste kwartaal van 2006, aldus TVAS.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen