968.000 kijkers voor Dancing on Ice


De kijkcijfers van vrijdag 12 januari 2007 (SKO)

Dancing on Ice (RTL4, 20:30) – De tweede aflevering van de ijsdansshow Dancing on Ice op RTL 4 werd gisteren door minder dan één miljoen mensen bekeken. Ondanks dat Helga van Leur het weerbericht vanuit de studio van Dancing on Ice presenteerde en RTL Boulevard drie keer een live-verbinding had met presentatoren Martijn Krabbé en John Williams, scoorde het grote amusementsprogramma ‘slechts’ 968.000 kijkers (madl: 13.3%).

Bij Dancing on Ice stond de show in het teken van een skate-off tussen de twee ‘gewone Nederlanders’, die zich donderdag kwalificeerden via een wildcard-show. Antoni Wanders won van Cindy Langejan. Het RTL-programma heeft op zaterdag 20 januari pas hun eerste echte ‘afval-show’. De punten van de jury en de kijkers gaan mee naar de show van volgende week. Concurrent SBS 6 scoorde, net als donderdag, meer kijkers met Sterren dansen op het IJs. De tweede uitzending van dit programma werd door 1.239.000 kijkers (madl: 17.0%). Bij Sterren dansen op het IJs moest Kristina Bozilovic de ijsvloer verlaten als de eerste afvaller van het programma.

Darts WK Lakeside (Veronica, 20:24) – Veronica zond gisteren het slot uit van de dartswedstrijd tussen Niels de Ruiter en Gary Robson, vanwege het starten van Sterren dansen op het IJs op SBS 6. De Ruiter zorgde tijdens de uitzending op Veronica voor een verrassing: hij heeft zich gekwalificeerd voor de halve finale van het WK Lakeside, door Gary Robson met 5-4 te verslaan. Wat de uitslag ook is, de laatste actieve Nederlander in Frimley Green is zeker van ten minste 16.500 euro. De hoofdprijs is dit jaar ruim een ton. “Ik ben zo trots op mezelf, zo blij“, zei De Ruiter. “Ik ben ondanks alles rustig gebleven. Het kan, hield ik mezelf voor, je breekt hem weer. Dan verdien je het ook een keer raak te gooien.” Het half uur durende slot van de dartswedstrijd werd op Veronica door 1.101.000 kijkers (madl: 15.8%) bekeken. Het verslag van SBS 6 werd tussen 19.00 en 20.30 uur door 794.000 kijkers bekeken.

Lama Gezocht (BNN, Ned3, 21:18) – Zevenduizend mensen dachten de kunst van het improviseren te beheersen en meldden zich aan bij BNN voor Lama gezocht, waarin opvolgers worden gezocht voor Arie Koomen en Sara Kroos, die De lama’s hebben verlaten. De jury zag het komisch talent van velen niet: duizenden van hen kwamen al niet eens door de eerste schifting. De enkele honderden die de eerste schifting wel overleefden, kwamen in groepjes van vier bij de ’tv-jury’. Pas in aflevering zes krijgt het publiek voor het eerst een stem. Sjoerd van den Broek, eindredacteur van het programma, bij GPD: “Humor is persoonlijk, het is iets wat je kunt leren en aanscherpen. Het publiek zal alleen humor die ‘af’ is herkennen, terwijl deze jury ook humor ziet die nog aangescherpt moet worden.Arjen Lubach is één van de juryleden voor De Lama’s. Drie jaar geleden is hij voor het programma gevraagd, maar daar heeft hij voor bedankt. “Het programma is mij te plat en te snel. Improvisatie heeft meer lagen dan in De lama’s aan bod komt.” Hij wilde juist wél in de jury. “Ik heb mij in de media wel eens negatief uitgelaten over het programma. Ze moeten gedacht hebben: als je het zo goed weet, moet je maar in de jury gaan zitten. Het zelfde geldt voor Alexander Nijeboer.” Lama Gezocht werd door 865.000 kijkers (madl: 11.5%) bekeken na Ranking the Stars (794.000 kijkers) van Paul de Leeuw op Nederland 3.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen