Nance: ‘Dancing on Ice is wat chiquer’

Het eerste schot in de ijsdansoorlog tussen RTL 4 en SBS 6 is gelost, maar vanavond beginnen Dancing on Ice en Sterren dansen op het IJs écht. “Het gekke is dat er vorig jaar natuurlijk ook al een ijsoorlog aan de gang was, maar daar heb ik me niets van aangetrokken. Nu is dat anders“, vertelt presentatrice Nance van SBS 6 in het AD. “Ik merk dat ik als presentatrice wordt meegesleurd. Je kunt niet anders dan je druk maken om wat de concurrentie doet.

Beide ijsdansshows hebben ontzettend veel vergelijkingen. “Ik vind het moeilijk om te zeggen: wij zijn beter of zij zijn beter, want hoewel het allebei om schaatsen gaat, verschillen we van elkaar“, aldus Nance. “RTL heeft echt het Engelse format en wij hebben daar onze eigen draai aan gegeven. Ik heb het gevoel dat wij dichter bij de mensen staan. Ik zou bijna zeggen dat onze show wat knulliger is, hoewel iedereen zijn stinkende best doet. Iets sfeervoller, gezelliger, RTL is wat chiquer denk ik.

John Williams, presentator van Dancing on Ice, zegt dat wel vaker te horen: “Als dat door de publieke opinie wordt gedacht: so be it. Als kandidaat en nu als presentator heb ik daar weinig van gemerkt. Volgens mij zijn het allebei gezellige shows.

‘Prachtig’ vindt John het dat er nu ook onbekende Nederlanders meedoen aan ‘zijn’ ijsshow. “Misschien is diegene volgende week al een BN’er. Prachtig toch? Het is een soort ‘dankjewel’ naar het publiek toe“, zegt John. Sterren dansen op het IJs liet vijf bekende Nederlanders strijden om een extra plaats in het programma.

Nance: “Een onbekend iemand mee laten doen heeft ook wel wat, moet ik eerlijk zeggen. Maar ik vraag me af of het wel in het geheel past. Er wordt vaak geroepen: al die bekende Nederlanders, waarom niet eens de gewone man. In dat opzicht vind ik het een goed idee. Aan de andere kant: we pretenderen een nuchter land te zijn. Maar als er BN’ers op televisie zijn, worden we toch op één of andere manier wild.

De eerste uitzending van Sterren dansen op het IJs werd net iets beter bekeken dan Dancing on Ice. Nance weet niet wie de ‘oorlog’ zal winnen. “Van mijn part winnen we allebei. Schaatsen is gewoon heel leuk om te zien, dat is het belangrijkste.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen