Televisieprogramma Steengeyl niet op televisie

Geplaatst op wo 31 jan 2007 om 12:31

BNN en GeenStijl hebben besloten om hun gezamenlijke programma Steengeyl terug te trekken. Reden hiervoor is de verplaatsing, door netcoördinator Roek Lips van Nederland 3, van het program- ma van 23.30 uur naar rond 01.00 uur ’s nachts. Lips wil de door hem gewenste nieuwe horizontale programmering van Nederland 3, met dagelijks een herhaling van De wereld draait door rond 23.30 uur, niet loslaten. Steengeyl zou op 2 februari voor het eerst te zien zijn.

De teleurstelling bij de programmamakers is volgens BNN groot. “Wij hebben veel vertrouwen in de samenwerking met een platform als GeenStijl, het klikte en we hadden veel lol in de ontwikkeling van het programma. Maar we gaan geen geld uitgeven en moeite doen voor een programma dat diep in de nacht wordt uitgezonden. Daar passen we voor“, licht BNN TV-directeur Maarten van Dijk toe.

Dominique Weesie van GeenStijl: “We gaan geen televisie maken voor vier man en een paardekop; dat is een diskwalificatie van ons en van onze achterban. Het is jammer dat Nederland 3 veilige televisie laat prevaleren boven een experiment.
22 Reacties op “Televisieprogramma Steengeyl niet op televisie”


 1. René[van Gee]

  Ach de enige die er last van heeft is Geenstijl eigenaar, Telegraaf.

 2. De weblog van Helmond

  Helmond kan opgelucht ademhalen en weer rustig gaan slapen ;-)
  Immers ook geen item dus dat we crimineel zouden zijn.
  We hadden al wat geruchten opgevangen, maar dat het afgelast zou worden hadden we niet gedacht.

 3. Frits

  Mag ik 2 keer raden naar de politieke voorkeur van Roek Lips :?

 4. Hans Anders

  Gewoon een smoes om een bij voorbaat mislukt programma niet te hoeven uitzenden

 5. René[van Gee]

  @Frits

  Uit je vraagstelling blijkt nog maar eens dat jij nog in het jaar kruik leeft en dan mensen die naar de Publieke omroep kijken verwijten dat ze per definitie bejaard zijn.

  Ts ts ts. :lol:

 6. Craig

  Dan moeten ze maar naar RTL5 of Veronica ofzo. Het was de verwachte dat de brave truttige PO omroep moeilijk zou doen.

 7. Simon

  Slechte zaak.

 8. Joost

  Zeer goede beslissing om dit programma te cancelen. Geenstijl is al een ontzettend laag bij de gronde-website en het programma had daar naar mijn idee niet veel van afgeweken. Ik vond het ook jammer dat BNN, die zich toch wel redelijk profileert met redelijk kwalitatieve humoristische televisie, hier aan zou meewerken. Ik ben erg blij dat DWDD nu op een vast tijdstip wordt herhaald.

 9. Chiel

  The Dudesons (Jackass uit Finland) staat nu ook ineens om 1 uur ’s nachts (nu komt er vast van iemand een opmerking met ‘Daar hoort het ook’) ipv half 12… Maar wel goed dat DWDD twee keer op een vaste tijd geplaatst is.

 10. Frits

  René, onzin, vroegbejaarden kijken er ook graag naar, jij toch ook :lol:

 11. René[van Gee]

  @Frits

  nee alleen onder dwang van de directeur van het tehuis hier :P

 12. Televisiefreaks

  Jammer dat het voorlopig niet op tv komt. Ik wilde er in een logje al aandacht aan besteden, maar kon op de website van BNN afgelopen week al helemaal niets vinden over dit programma. Het zal dus wel langer gespeelt hebben. SBS wil dit vast wel hebben voor op Veronica of RTL voor op RTL5.

 13. Frits

  René, doorgaans is het dwangmatig kijken naar de PO op basis van volledig vrije handelingsbevoegdheid, in jouw geval zijn mijn excuses op zijn plaats. ;)

 14. Mieke

  Nou gelukkig dan maar, want ze zouden even komen vertellen o.a. hoe crimineel Helmond wel niet is, terwijl dat allang verleden tijd is.
  Lees maar eens op deweblog.nl daar staat er alles over.
  http://www.deweblog.nl

 15. [dannyºlinkers).nl

  Gelukkig!

 16. NEWS

  De 3FM dj’s Giel Beelen, Gerad Ekdom en Sander Lantinga doen donderdag mee aan ‘Lingo’. De radiomannen lossen hiermee een belofte in die ze deden bij hun Serious Request actie in het Glazen Huis, eind vorig jaar.

  Opbrengst
  Luisteraars konden toen geld bieden om samen de de drie dj’s ‘Lingo’ te spelen. De hoogste bieder, Hugo Beijer, vormt nu samen met Giel een team. Zij staan tegenover Gerard en Sander. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis.

 17. Michael*

  Mooi zo! Anders kon het niveau van televisieprogramma’s bij de Publieke Omroep drastisch verlagen!

  @Frits (post 3)
  Het angst/haat zit diep, hé ?

 18. De weblog van Helmond

  @Mieke:
  Nog een inwoner uit Helmond hier: leuk! Fijn dat je onze weblog leest.

  Als je bij GeenStijl leest, zijn ze ‘not amused’ (om het maar even in hun termen te zeggen).

 19. Theo

  Citaat van Joost

  Geenstijl is al een ontzettend laag bij de gronde-website en het programma had daar naar mijn idee niet veel van afgeweken.

  Conclusie: sluit dus naadloos aan bij BNN, en zou binnen hun programmering dus helemaal niet misstaan.

 20. Bart

  Op geenstijl staan fragmenten van de show die ze hadden willen uitzenden, op basis daarvan kun je toch wel vaststellen dat het dik tegenvalt waar ze mee zijn gekomen. Vind trouwens geenstijl toch best leuk om te volgen, ondanks dat het af-en-toe smakeloos is en ze andere standpunten hebben dan mij.

 21. René[van Gee]

  De Telegraaf gebruikt GeenStijl alleen maar voor zaken die ze zelf niet kunnen bespreken of doen vanuit journalistiek oogpunt

 22. Erelid

  Roek heeft volkomen gelijk! Het zou een grote mislukking worden en… natuurlijk is BNN en GeenStijl teleurgesteld. Het belang van de kijker staat voorop!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.