Televisieprogramma Steengeyl niet op televisie

BNN en GeenStijl hebben besloten om hun gezamenlijke programma Steengeyl terug te trekken. Reden hiervoor is de verplaatsing, door netcoördinator Roek Lips van Nederland 3, van het program- ma van 23.30 uur naar rond 01.00 uur ’s nachts. Lips wil de door hem gewenste nieuwe horizontale programmering van Nederland 3, met dagelijks een herhaling van De wereld draait door rond 23.30 uur, niet loslaten. Steengeyl zou op 2 februari voor het eerst te zien zijn.

De teleurstelling bij de programmamakers is volgens BNN groot. “Wij hebben veel vertrouwen in de samenwerking met een platform als GeenStijl, het klikte en we hadden veel lol in de ontwikkeling van het programma. Maar we gaan geen geld uitgeven en moeite doen voor een programma dat diep in de nacht wordt uitgezonden. Daar passen we voor“, licht BNN TV-directeur Maarten van Dijk toe.

Dominique Weesie van GeenStijl: “We gaan geen televisie maken voor vier man en een paardekop; dat is een diskwalificatie van ons en van onze achterban. Het is jammer dat Nederland 3 veilige televisie laat prevaleren boven een experiment.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen