AVRO: ‘RTL maakt geen inbreuk op auditieshow BBC’

De musical-auditieshows die de AVRO en RTL dit jaar op het scherm brengen wijken zoveel van elkaar af dat er geen sprake is van inbreuk op het BBC-format How do you solve a problem like Maria?, het programma dat de AVRO dit jaar gaat uitzenden. Dat meldt een woordvoerder van de AVRO. In de Nederlandse versie van de BBC-show wordt een acteur voor de hoofdrol in de nieuwe musical Evita gezocht. Het RTL-programma Fame gaat op zoek naar vier musicaltalenten.

De AVRO meldde vorig jaar dat de BBC stappen tegen RTL zou ondernemen, mocht RTL 4 het programma Fame daadwerkelijk uitzenden. “De rechten van het format liggen bij de BBC en zijn beschermd. De AVRO betaalt voor die rechten. Mocht RTL of een andere omroep dit format willen produceren, dan is er sprake van schending van de rechten“, liet een woordvoerder van de AVRO toen weten.

De twee auditieshows zullen niet tot een hevige strijd tussen beide omroepen leiden, laat een zegsman van de AVRO nu weten. “In de door Eyeworks geproduceerde AVRO-show wordt op zoek gegaan naar één hoofdrol, namelijk die van Evita Perron. Deze rol is in het verleden met veel succes zowel op het toneel als in de film door respectievelijk Pia Douwes en Madonna vertolkt. De uiteindelijke winnaar wordt helemaal door het publiek aangewezen. Voorts is het AVRO-programma een groots opgezette Entertainment Show, die live met publiek vanuit de studio op het scherm wordt gebracht. Dit zijn de belangrijkste verschilpunten met het RTL programma.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen