Sterren dansen op het IJs vanaf 19 januari op SBS 6

Sterren dansen op het IJs krijgt vanaf vrijdag 19 januari een vervolg bij SBS 6. Nieuwe sterren schitteren deze winter op schaatsen in de wekelijkse live uitzendingen van het zeer goed bekeken ijsdansprogramma. Ze strijden daarin om de gunst van de jury én het publiek. Nance en Gerard Joling presenteren Sterren Dansen op het IJs. De tweede reeks van het programma zal elke vrijdag om 20.30 uur en elke zaterdag om 21.30 uur te zien zijn bij SBS 6.

De uitzendingen van de ijsshow werden afgelopen najaar door gemiddeld 1,6 miljoen mensen bekeken. In de finale werd juryfavoriet Jody Bernal verslagen door publieks- lieveling Hein Vergeer. De nieuwe bekende Nederlanders die klaarstaan om in zijn voetsporen te treden zijn volkszanger Thomas Berge, ex-wielrenner Jeroen Blijlevens, presentatrice Kristina Bozilovic, acteur Geert Hoes, nieuwslezer Arend Langenberg, actrice Elle van Rijn, zangeres Sita, presentatrice Gallyon van Vessem en presentator Bas Westerweel. De overige namen worden op korte termijn bekend gemaakt.

De sterren worden gekoppeld aan nieuwe danspartners van Holiday on Ice. Sommige küren doen ze met z’n tweeën, sommige in een groot shownummer begeleid door vele andere Holiday on Ice-schaatsers. De koppels worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit Holiday on Ice casting director Jayne Hamelink, officieel jurylid ijsdansen Wil Visser, ex-bondscoach kunstrijden Peter Moormann en choreograaf Marc Forno. De jury kijkt naar de moeilijkheidsgraad van de kür en geeft een kritisch oordeel. Kijkers thuis kunnen via sms en telefoon hun stem uitbrengen op hun favoriete koppel. Elke week valt er een duo af op basis van de stemmen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen