‘Nickelodeon grootste kinderzender in 2006’

Nickelodeon heeft een enorm succesvol jaar achter de rug en is de grootste kinderzender van Nederland. Dat meldt een woordvoerster van de kinderzender. De zender scoorde in 2006 naar eigen zeggen hogere marktaandelen dan in alle jaren ervoor. In de leeftijdscategorie 6 tot en met 12 jaar scoorde Nickelodeon over 2006 in het tijdvak van 06.00 uur tot 18.00 uur een marktaandeel van 30,9%. In 2005 was het aandeel in dezelfde leeftijdcategorie 28,6%.

De groei van de kinderzender ging volgens de zegsvrouw ten koste van de andere kinderzenders, waaronder ‘Zappelin’ en Jetix. “Het grote succes van Nickelodeon in 2006 is onder andere te danken aan de succesvolle series Het Huis Anubis en Avatar“, aldus de zegsvrouw. “De mysterieuze jeugdsoap Het Huis Anubis begon in september en scoorde vanaf het begin erg goed. De finale van het eerste seizoen was de best bekeken aflevering van de serie met een marktaandeel van 43% onder kinderen. Nieuwe afleveringen van de serie zijn vanaf het voorjaar van 2007 te zien.

Ook het ochtendblok Nick Jr. is volgens de zender zeer succesvol. Nick Jr. richt zich in het tijdvak 09.00 uur tot 12.00 uur op de leeftijdscategorie 3 tot en met 5 jaar. “Met een marktaandeel van 34,7% is Nick Jr. in dit tijdvak tevens marktleider.” De program- mering is gericht op leerzame en geweldloze kindertelevisie voor de allerkleinsten.

We zijn erg trots op de groei die we het afgelopen jaar hebben doorgemaakt“, aldus Patrick Alders van Nickelodeon. “Kinderen weten steeds beter dat Nickelodeon er echt altijd en overal voor hun is. Voor 2007 verwachten we een nog grotere rol in het leven van kinderen te kunnen gaan spelen door naast Nick Jr. nog een aantal andere digitale kanalen te lanceren en de terugkeer van de Kids’ Choice Awards in mei. Ook de uitbreiding van de zendtijd in de avonduren van 18.00 uur tot 20.00 uur gaat ons helpen om onze positie verder te verstevigen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen