Nieuw beeldmateriaal in Anatomie voor Beginners

Geplaatst op ma 29 jan 2007 om 11:56

Het veelbesproken programma Anatomie voor Beginners is vanaf vanavond opnieuw te zien bij Tien. Gedurende twee weken wordt het programma van maan- dag tot en met donderdag om 22.30 uur uitgezonden in acht delen van een half uur. In het Britse programma Anatomie voor beginners wordt de kijker door de Duitse anatomie professor Gunther von Hagens en de Britse patholoog John A. Lee meegenomen op een educatieve reis door het menselijk lichaam.

Anatomie voor Beginners, waarin een aantal ontledingen op het menselijk lichaam te zien is, trok op 6 januari 204.000 kijkers. Tien kreeg naar eigen zeggen veel verzoeken binnen om het programma te herhalen. “In verreweg de meeste reacties werd de waardering over het programma geuit (boeiend, leerzaam, interessant), of werd verzocht het programma te herhalen, omdat men het tot hun grote spijt gemist had.

Oorspronkelijk bestaat de serie uit vier afleveringen van één uur. De uitzending van Tien op 6 januari was een bewerking hiervan tot een eenmalige uitzending van twee uur. De komende weken is dus twee uur aan nieuw beeldmateriaal te zien.
28 Reacties op “Nieuw beeldmateriaal in Anatomie voor Beginners”


 1. Jordy de Mol

  Jammer dat het weer niet gepromoot is…

 2. Chiel

  Dat snap je dan niet, hebben ze iets waar ieder nieuuwsprogramma het over heeft gehad, op iedere site is beschreven en dan hoor je er NIKS over op Tien… Met 150.000 mogen ze blij zijn.

 3. Tjeenk

  Er zijn geen verzoeken binnengekomen, maar er is heftig op gereageerd. En negatieve aandacht voor de Mol is ook aandacht.

 4. Johan

  ‘Veelbesproken’ programma, alleen weinig bekeken

 5. Babs

  Ik heb het de vorige keer niet (helemaal) gezien dus ik ga wel kijken. Ben erg benieuwd.

  @Tjeenk – Goh, hoe weet je dat ? Dan moet je dus op de communicatie afdeling van Talpa werken. Vertel eens meer, we zijn benieuwd.

 6. mari

  @jordy
  radio 538 heeft er veel reclame voor gemaakt

 7. Krypto

  Ik snap dus werkelijk waar niet waarom Tien zichzelf (en ook dit programma) niet beter verkoopt. Denken ze dan soms dat het succes vanzelf komt? Achterover leunen, lekker doormodderen en toch succes c.q. kijkcijfers scoren?

 8. mari

  vanavond op de campingzender bij de vroege editie van shownieuws
  ik kan niet wachten
  de presentatie is in handen van PATTY BRAD EN GERARD JOLING
  ik heb er nu al de kracht niet meer voor

 9. Talpafan.nl

  @ Tjeenk zelfs ik heb meer dan 100 emailtjes binnen gehad of Tien nog een keer kwam met Anatomie voor beginners. Dus je maakt mij niet wijs dat Talpa dan helemaal geen een mailtje heeft gehad.

 10. Mickey

  De SP!TS maakte melding van deze 2 weken durende reeks op Tien … wellicht word dit de DAKAR van Tien de komende twee weken (qua cijfers ;) :P )

 11. Anoniem

  mari veel plezier meid !!!

 12. Martijnjdd

  ’t Is te hopen voor Tien dat Boulevard en Shownieuws nog een melding maken, want op eigen kracht gaat het niet lukken. De concurrentie zal ze een handje moeten helpen.

  Ik heb de eerdere aflevering wel gezien. Luguber, maar toch ook erg interessant. ’t Is alleen geen materiaal voor m’n biologieles. ;)

 13. Televisiefreaks

  Dit lijkt me geen programma om eens gezellig met een bakkie thee en een zak chips op schoot naar te kijken. Ik walg al van de hoeveelheid medische programma’s, die met name bij Nederland 1 te zien zijn. Al dat snijden en bloed in beeld hoeft van mij niet.

 14. Ruud

  Dit programma is juist zéér geschikt voor een biologieles! Er wordt zo aan een stuk door het hele menselijk lichaam getoond, en de belangrijkste functies verteld. Dit zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn op middelbare scholen.

 15. Joost

  @ Ruud. Volgens mij werkt Martijnjdd op de peuterspeelzaal ofzo. Niet erg geschikt voor biologieles dus. Bovendien denk ik niet dat door dit ten toon te stellen op middelbare scholen, het goede voorbeeld wordt gegeven. Er wordt weinig respectvol omgegaan met het lichaam, wanneer deze wordt opengesneden met louter het doel om mensen lekker sensatiegericht te laten grillen op de bank. Dit programma moet voor intiem gebruik gemaakt worden. Daarmee bedoel ik louter voor artsen en overige medici. Ik vind dit programma heel erg verkeerd.

 16. Chiel

  Q: Er wordt zo aan een stuk door het hele menselijk lichaam getoond, en de belangrijkste functies verteld. Dit zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn op middelbare scholen.

  Alsjeblieft niet! Als ik dat had MOETEN zien… IEL! Bah! Heb de DVD overigens wel verkcoht aan 3 docenten (1 van een middelbare school).

 17. Jorzz

  Ik had het op die zaterdag gezien bij Tien. Ikzelf vond het wel interressant, ookal was het soms wel walgelijk. Vooral toen ze die (laat ik het maar netjes zeggen) de edele delen uit elkaar gingen halen… :P
  (Zoektocht beste Fan; http://www.carloirenewebsite.nl)

 18. Theo

  Citaat van Chiel:
  Heb de DVD overigens wel verkcoht aan 3 docenten (1 van een middelbare school).

  Hahaha onze Chiel ziet overal brood in.
  Maar toch is dit wel een beetje lijkenpikkerij. ;)

  Binnenkort te koop bij Chiel
  Alle 59 seizoenen van Praatjesmakers!!
  Alle 708 afleveringen in een unieke verzamelbox
  Speciaal voor de eerste 20 bestellers, een reuze poster
  met een fantastische groepsfoto van alle kutjong, etterbakkies en
  kotskoppies uit seizoen 38 in full colour.
  Bestel nu!!

 19. [MikE]

  Vanuit mijn persoonlijke filosofie vindt ik deze show etisch niet verantwoord. We leven in een vrij land, en daarom zit ik er niet mee. Ik vind het onnodig om hiermee lessen op scholen te vullen.

  Als je dit niet wilt zien, dan hoef je het niet te zien.

  Ik vind het tamelijk respectloos om zo met overledenen om te gaan. Hoewel ze er naar verluid zelf voor hebben gekozen blijf ik bij dit standpunt.

 20. Chiel

  Q: Hahaha onze Chiel ziet overal brood in.
  Maar toch is dit wel een beetje lijkenpikkerij.

  Haha, lijkenpikkerij is het wel :)
  Maar toch leuk even met erg weinig moeite veel geld verdiend :lol:

 21. Theo

  @Chiel
  Een goede verkoper ziet overal zijn kansen.
  Er wacht jou nog een grote toekomst :)

 22. Chiel

  Niet als verkoper :) Programma formats maybe ;)

 23. JeroenI

  Persoonlijk heb ik niet zoveel problemen met Anatomie voor Beginners, hoewel het een beetje onzin is om het nu meteen te typeren als educatief en leerzaam; het gaat natuurlijk om de sensatie. Wat ik alleen niet begrijp is wat Tien hoopt te bereiken met een programma waar zoveel mensen over vallen. Het idee dat omstreden programma’s automatisch veel kijkers opleveren lijkt onderhand toch wel door de feiten achterhaald.

 24. maartje

  Super! Ik vind het erg interessant. Ik snap niet zo goed waar deze grote ophef over gemaakt wordt. Maar ik vind dus miljard keer beter dan al die belspelletjes op de televisie. Dát moet echt verboden worden!
  Dit ssort programmas moeten vaker gemaakt worden.

  Er zijn wel mensen die hier over vallen. Maar dat betekent niet meteen veel kijkcijfers. Mensen kotsen tellcell en beldspelletjes ook uit. Maar toch is het non stop te zien op te veel kanalen.

  Ik ga helemaal mee in wat ruud zei:
  Ruud zei:

  Dit programma is juist zéér geschikt voor een biologieles! Er wordt zo aan een stuk door het hele menselijk lichaam getoond, en de belangrijkste functies verteld. Dit zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn op middelbare scholen.

 25. wim

  kunnen ze frits niet ontleden, dan hebben ze meteen de grootste lul die ze zich maar kunnen wensen.

 26. Martijnjdd

  Quoot van Joost:
  Volgens mij werkt Martijnjdd op de peuterspeelzaal ofzo.

  Dat heet bij ons personeelskamer. ;)

  En verder werk ik op een basisschool en wat dat betreft is dit programma niet geschikt voor de bioles.

 27. TVFacts

  Zeer dubieus maar prachtig gecast zo’n snijer met duits? accent.
  Wonderlijk dat dit zomaar de huiskamer binnen geslingerd kan worden!

 28. brigitte

  Chiel, ik wil ook wel een kopietje…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.