1,3 miljoen kijkers voor ’t Schaep met de vijf pooten


De kijkcijfers van zondag 28 januari 2007 (SKO)

’t Schaep met de vijf pooten (KRO, Ned1, 21:08) – De achtste en laatste aflevering van ’t Schaep met de vijf Pooten werd zondag door 1.267.000 kijkers (madl: 15.5%) bekeken bij de KRO op Nederland 1. De komedieserie was volgens de omroep een succes. “Er keken gemiddeld bijna anderhalf miljoen mensen en ’t Schaep oogstte veel lof bij pers en publiek (waardering 7.6)“, aldus een woordvoerder. De KRO en de co-producenten IdtV en Kemna en Zonen zijn erg blij met het succes.

We hebben een fantastische cast kunnen aantrekken, schrijver Frank Houtappels heeft de verhaallijnen goed naar het tempo van televisie anno nu kunnen bijstellen en we hadden genoeg budget om de serie aantrekkelijk vorm te geven. De ingrediënten waren er, maar je weet nooit zeker of je succes zult hebben. We zijn blij dat het publiek de serie massaal heeft bekeken en gewaardeerd“, aldus hoofd fictie bij de KRO Stephan Warnik. Er is inmiddeld een dvd uitgebracht van ’t Schaep.

De vrienden van Amstel live! in Ahoy’ 2007 (RTL4, 20:01) – De registratie van het muziekfeest De vrienden van Amstel live! in Ahoy’ werd zondag in twee delen uitgezonden door RTL 4. Het eerste deel werd vanaf 20.00 uur door 656.000 kijkers (madl: 8.4%) bekeken. Het vervolg werd vanaf 22.00 uur, na X Factor (1,4 miljoen kijkers), door 694.000 kijkers (madl: 13.0%) bekeken. De Dolly Dots stonden in het voorprogramma van het concert. De meidengroep stond, bijna twintig jaar nadat de band uit elkaar is gegaan, op het podium in de poptempel. De Dolly Dots, met leden als Angela Groothuizen, Ria Brieffies en Esther Oosterbeek, geeft in mei niet een maar twee concerten in Ahoy. Het eerste concert dat ‘de Dots’ na het optreden bij De vrienden van Amstel Live aankondigde, was binnen enkele uren uitverkocht. Vorig jaar maakte ook al de meidengroep Luv’ met Patty Brard haar come-back. “Luv’ is echt een andere wereld. De enige overeenkomst is dat we vrouwen zijn, maar daar houdt het ook echt heel erg mee op“, aldus Groothuizen.

Vrienden houden huis (RTL5, 19:02) – De eerste aflevering van het nieuwe woonprogramma Vrienden houden huis werd zondag door 362.000 kijkers (madl: 5.7%) bekeken op RTL 5. Actrice Cynthia Abma verzorgt de presentatie. “Het feel good-gehalte van het programma moet hoog zijn. De kijker moet echt denken: die kandidaat gun ik een nieuw interieur. We gebruiken alleen maar mooie, hippe dingen. De vrienden bepalen, onder het oog van de echte bewoners, welke stijl het uiteindelijk gaat worden. Laatst had ik nog bewoners die zelf nét voor de andere stijl kozen. Maar uiteindelijk waren ze dik tevreden“, aldus Abma bij de GPD. Abma had al langer contact met RTL. “Er werd al langer gekeken of er een leuk programma voor me was. Dit idee beviel me goed, omdat ik zelf nogal een klusser ben. Ik ben aan mijn vierde huis toe, en heb in mijn leven al heel wat verbouwd. Vroeger kon ik niks, tegenwoordig draai ik mijn hand niet meer om voor het leggen van een houten vloer.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen