Nationale Cultuur Test bij KRO op Nederland 2

Anita Witzier en Sven Kockelmann testen prominenten, kunstliefhebbers en cultuurbarbaren vanavond op hun cultu- rele kennis in KRO’s Nationale Cultuur Test 2007. Tijdens deze test worden 42 vragen voorgelegd aan het publiek in de studio en de kijkers thuis die via sms en internet de test kunnen meespelen.De vragen worden gesteld door BN’ers met een cultureel specialisme zoals Rene Mioch, Kick van der Veer, Ivo de Wijst, Ernst Daniel Schmid en anderen.

De bekende Nederlanders die meedoen zijn presentator Marc Klein Essink, acteur Waldemar Torenstra, DJ Isabelle Brinkman, tattoo-koning Henk Schiffmacher, schrijfster Marjan Berk en D’66 Kamerlid Boris van der Ham.

De Nationale Cultuur Test wordt gemaakt volgens het bekende concept van producent Eyeworks in samenwerking met de BankGiro Loterij. “Cultuur is een bindend element in de samenleving. Wij willen juist onze kennis testen in een tijd dat het culturele erfgoed aan impact lijkt te verliezen“, aldus eindredacteur Rolf Deen. Hij noemt het niet toevallig dat de KRO de Cultuur Test uitzendt. “Om te beginnen hebben we al eerder de Spiritualiteitstest, Nationale Karaktertest en Opvoedtest uitgezonden. Daar- naast zijn de katholieke traditie en het culturele erfgoed nauw met elkaar verweven.

Loterijmanager BankGiro Loterij Daan Peters: “Wij zijn dé cultuurloterij van Neder- land. De BankGiro Loterij steunt instellingen en organisaties op het gebied van cul- tuur. Met de Cultuurtest 2007 willen wij het belang van cultureel en historisch erfgoed benadrukken en een zo’n breed mogelijk publiek hiervoor enthousiast maken.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen