Nance: ‘Ik haat concurrentie’

Geplaatst op vr 26 jan 2007 om 17:43

Presentatrice Nance baalde er behoor- lijk van toen ze van haar werkgever SBS 6 te horen kreeg dat haar programma Sterren dansen op het IJs vervroegd van start ging. Na maanden hard werken had Nance zin in een paar vrije dagen. “Ik was er echt aan toe. En ik kan je best zeggen dat ik behoorlijk baalde toen ik het telefoontje kreeg van SBS dat het ijsdansen werd vervroegd. Voor mij is het heel belangrijk om de accu op te laden. Maar wat kan ik anders?

‘Nee’ zeggen is geen optie, vertelt Nance in KRO Magazine. Vooral nu de strijd om de kijker groter is dan ooit. “Natuurlijk voel ik die druk. Iedereen zegt: ‘Nu moet het goed zijn’. Het grappige is dat ik concurrentie haat. Ik zit zo niet in elkaar. Het lijkt wel of de wereld steeds harder wordt. Iedereen oordeelt maar over elkaar.

Midden in de ijsdansoorlog van vorig jaar noemde Dancing on Ice-presentator Martijn Krabbé Nance een ‘geschrokken konijn’. “Van een dergelijke opmerking kan ik oprecht ongelukkig worden. Ik vind het niet chic. Ikzelf zal nooit mensen afbranden, zo ben ik niet. Ik vind dat collega’s het televisievak niet zo moeten oordelen over elkaar. We doen allemaal ons best. Hoewel de opmerking van Krabbé me heeft geraakt, lig ik er gelukkig niet wakker van.

Nance wordt dagelijks geconfronteerd met de darmziekte van Crohn. “Dagelijks spookt het door mijn hoofd: als ik maar niet met spoed naar het toilet moet. Dat heb ik al wanneer ik bijvoorbeeld door een winkelstraat loop. Die angst is natuurlijk dodelijk voor een liveshow en het lukt me maar niet om die knop om te zetten. Stress is een zeer slechte factor voor mijn ziekte. Toch zou ik er niet aan moeten denken om minder te werken. Sterker nog, mijn werk staat boven mijn gezondheid. Ik zal altijd blijven door werken, te bang dat ooit de dag komt dat ik geen televisiewerk meer heb. Juist door mijn ziekte geef ik me voor meer dan tweehonderd procent.

Nance werd met spoed geopereerd toen zij nog Lingo deed. “De TROS wilde tijdelijk iemand anders Lingo laten presenteren. Ik dacht: mooi niet, dat gaat niet gebeuren! Vier dagen nadat ik uit het ziekenhuis werd ontslagen, stond ik weer in de studio, me te verrekken van de pijn. Ik kwam doodziek thuis na die opnames.

Nance presenteert vanavond om 20.30 uur samen met Gerard Joling de derde reguliere aflevering van Sterren dansen op het IJs bij SBS 6. (Foto: Ray Christian)
43 Reacties op “Nance: ‘Ik haat concurrentie’”


 1. Televisiefreaks

  Vier dagen nadat je ontslagen bent uit het ziekenhuis weer in de studio gaan staan dat lijkt me een hele opgave. Is Nance bang dat iemand anders haar plaats inneemt? De concurrentie onderling is wel keihard. Ze kan met haar ziekte beter een job opzoeken die minder stress veroorzaakt.

 2. Erelid

  Nance heeft gelijk. Martijn doet het niet chic. De frustratie druipt ervan af. Jammer voor RTL, maar SBS heeft ze gewoon verslagen met meer kwaliteit, betere regie en zeker vrolijker presentatie.

 3. Jordy II

  Aah lief klein konijntje :D

  Ach Nance is een aardige presentatrice. Ze heeft nog wat moeite met spontane reacties richting de deelnemers, maar ze doet het goed. Wat me ook opvalt is dat ze nooit echt vals is en haar carrière écht op eigen kracht heeft opgebouwd. Voor zulke personen heb ik toch wel respect :)

 4. Waazaa

  Ouwe koeien uit de sloot halen Nance (over Martijn)..

  Verder is het wel waar wat ze zegt

 5. Theo

  Nance is inderdaad gewoon een lieve meid, maar ze mag nu wel stoppen met vertellen dat ze het nooit over collega’s heeft, en dat verhaaltje van Martijn heeft inmiddels ook een baard (en daar zijn ook al lang en breed excuses voor gemaakt)

  “Niet blijven zeiken Nance”, “we’ve heard it all before”, en anders moet ik plotseling naar de wc in jouw plaats.

 6. Anoniem

  ‘Maandag presenteren Patty Brard en Gerard Joling EXCLUSIEF SHOWNIEUWS’
  Een promo onder de vroege Shownieuws.. godzijdank scoort de vroege editie de laatste tijd toch verschrikkelijk slecht.

 7. Jan Willem

  Je kunt wel zeggen: geen oude koeien uit de sloot halen, en dat is waar. Maar wie zegt dat ze er zelf over begon? Als er een vraag over wordt gesteld in een interview, dan antwoord je gewoon… lijkt mij in ieder geval…

 8. Jaqueline

  “Niet blijven zeiken Nance?, “we’ve heard it all before?, en anders moet ik plotseling naar de wc in jouw plaats.

  Jij weet niet wat je zegt….
  Ik hoop dat de ziekte jou bespaart blijft… En ik weet waar ik het over heb…

 9. Johan B.

  Nadat ik eerder al een bijdrage plaatste over het verdwijnen van RTL 5, 7 en Veronica in Eindhoven (althans dat wil de programmaraad) nu weer onderstaand bericht. Idee: opheffen die programmaraden

  “Diverse Hilversummers hebben zich bij De Gooi- en Eemlander gemeld, omdat ze verontwaardigd zijn over het schrappen van televisiezenders uit het lokale kabelpakket. De Hilversumse programmaraad wil per 1 juli van dit jaar WDR, National Geographic, TVE en Rai Uno kwijt.”

 10. Theo

  @Jaqueline

  Ik weet dondersgoed waar ik het over heb, want ik heb een goede vriend die Crohn heeft.
  Gelukkig wordt zijn gevoel voor humor niet onderdrukt door de medicijnen die hij ervoor slikt :P

 11. Theo

  @Chiel

  Tegenvallertje voor jou.
  GTST liep vanavond uit :D ;)

 12. Sik

  Dit interview is niet de Crohn op haar werk!

 13. Chiel

  Q: Tegenvallertje voor jou. GTST liep vanavond uit

  Daar kan ik wel mee leven ;) Het schaatsen op SBS en op RTL liep uit, zó slecht! Heb je twee uur en dan nog loopt het gewoon uit! (ja, HVN en 4IHL moeten natuurlijk opgenomen worden ;) )

 14. Wous

  Wow, had echt niet verwacht dat ik het laatste half uurtje van Sterren Dansen Op Het IJs leuk zou vinden :|

  SBS oogt gewoon leuker dan Dancing on Ice, Gerard Joling is vele male leuker dan Martijn Krabbé, Fons van Westerloo gaf zelfs toe dat Gerard Joling het leuk deed

 15. Mmore

  Ik vind het allebei niet leuk.. Zal wel aan mij liggen. Wat boeit mij het nou in Godsnaam dat er een stel malloten proberen te kunstschaatsen. Geef mij maar een fictieve serie.. Alles mag, als het maar niet één van die SBS verzinsels is.

  Jammer dat we hier geen Amerikaanse zenders ontvangen. ABC, FOX en al die andere 3 letterige tv statios. Die zenden tenminste echte tv uit..

  Die Nance is wel knap, op die foto. Maarja, foto’s hè..

 16. Theo

  Ik had visite vanavond, dus ik heb het dansen helaas moeten missen ;)
  Zometeen nog even P&W, en Shouf shouf kijk ik morgen wel even online.

  Erg dooie boel hier vanavond.
  Zit werkelijk iedereen aan die TV geplakt als dat kutdansen bezig is?? Je zou het bijna gaan denken……

 17. René[van Gee]

  @Mmore

  Nou dat zijn dus stations die niets toevoegen aan wat er al is, dus of het nou jammer is dat we ze niet kunnen ontvangen, nee.

 18. Talpafan.nl

  RTL is ook geen concurrentie meer voor SDOHI RTL gezakt naar onder de 700.000 kijkers voor DOI.

  SBS heeft deze oorlog gewonnen. Gisteren keken er bijna 1.2 miljoen mensen.

 19. Simone

  Gerard Joling heeft vrijdag een brief ontvangen van John de Mol. Dat meldt RTL Boulevard. De zanger haalde dinsdag de woede op de hals van de mediamagnaat door niet op te komen dagen voor de opnamen van het Tien-programma ‘Joling & Gordon over de vloer’. In de brief roept De Mol zijn..

  werknemer op snel met een verklaring te komen. Doet Joling dat niet, dan draait hij op voor de kosten die zijn gemaakt door het stilleggen van de opnamen. Ook Gordon zou niet blij zijn met het verzuim van zijn collega. De blonde zanger was dinsdag wél zijn bed uitgekomen voor de opnamen. Hij stond op locatie in Amsterdam met een cameraploeg op Joling te wachten (Novum).

 20. Bastiaan

  RTL 133.000 kijkers minder dan vorige week
  SBS 66.000 kijkers minder dan vorige week
  Dat = 10% minder kijkers
  Conclusie: de mensen zijn klaar met die flauwekul van SBS en RTL en Nederland 1 is de grote winnaar.

 21. Frank.d.h.

  Wat een lage cijfers voor dancing on ice. Opvallend is dat GTST sinds Dancing on ice op vrijdag wordt uitgezonden zeer laag scoort. Ik vind dat zeer vreemd en ik doe niets af van het feit dat SBS gewonnen heeft maar begrijpen doe ik het niet. Maandag GTST 1,5 of 1.6 miljoen en op vrijdag 1.1.

  SBS begint overigens nu ook de billen samen te knijpen. Ook een zeer matige score daar. Maar wel de winnaar. Daar gaat het hier vooral om toch. Ik denk dat ze er geen reet meer aan verdienen…..

 22. poppie

  ben benieuwd, ik denk dat RTL de show wan de buis afhaalt. zou commercieel heel slim zijn….

 23. Dunk

  de derde show in 2006 – en 2007

  sbs 1.926.000 nu 1.198.000 verliest 728.000 kijkers
  rtl 1.461.000 nu 691.000 verliest 770.000 kijkers

 24. Breaking News!!!

  Enorme sexparty in De Gouden Kooi! Huub heeft twee hoeren in De Gouden Kooi gehaald voor een trio!!!

 25. Breaking News!!!

  Kijk op http://www.goudenkooi.tv voor de streams van de sexparty van Huub.

 26. Anoniem

  hahahaha

  RTL; een schande, die cijfers! How low can you go.

  SBS wederom fantatsisch gedaan.

 27. leo

  Bijna 1.2 miljoen kijkers voor SDOHI!!

  Daar is SBS zéér blij mee; ze hebben geen andere programma’s die meer dan een miljoen kijkers hebben.

 28. Erelid

  Hulde aan de Publieke Omroep!!!

 29. Theo

  Hahaha zelfs Ivo Niehe haalt met zijn 3 zijwaarts gekamde haren heeft nog meer kijkers dan die ijsdansshit :D ;) :P
  En RTL5 haalt meer kijkers met de speelfilm dan DOI.

  Hier blijkt toch maar weer eens duidelijk dat Nederland niet zit te wachten op die pulpshows, spannend schijnt het ook nergens te zijn door meer afvallers, want beide show leveren ook nog eens vet kijkers in.

  Maak elkaar maar af jongens, en kieper het geld maar lekker over de balk voor deze bagger, dan kun je voor de rest van het jaar weer herhalingen van Baantjer uitzenden, of als je SBS heet dezelfde speelfilm 3x in het jaar voorbij laten komen.
  Dan haal ik intussen nog wel even een DVD-boxje.

 30. ernst

  RTL is idd erg laag, maar om nou te zeggen dat SBS het fantastisch doet. Volgens mij zit er maar één ding op. DOI naar de woensdagavond, waargebeurde ellende eruit, en op vrijdagavond CSI. Kijken wat er dan gebeurt.

 31. Frank.d.h.

  @leo, hahaha. Als je weet wat deze show kost en de inkomsten er tegenover zet ….. Nee blij zijn ze er niet mee daar bij SBS. Ze hadden beter Flodder 3 kunnen uitzenden.

  En voor alle tijdelijke bezoekers vanwege de ijsoorlog, SBS heeft gewonnen hoor. Ga maar weer lekker slapen.

  Nu al mensen die posten onder verschillende namen. Vreselijke stemmingmakerij.

 32. Frank.d.h.

  Even om me populair te maken. In de pauze van de fantastiche film op RTL-5 heb ik dancing on ice gekeken. Het is nog altijd een goede show, maar vooral een snelle show zonder al teveel gelul. Blijkbaar zijn er in Nederland niet veel mensen meer die voor het ijsschaatsen gaan.

  En GTST, ik blijf het wel vreemd vinden dat ze zo laag op vrijdag scoren sinds Dancing on Ice. Waar blijven die kijkers??

 33. Theo

  @Frank.d.h.

  De meeste soaps toppen op maandag, en hebben op vrijdag de minste kijkers.
  Let er maar eens op bij de kijkcijfers.
  GTST heeft al langer last van een zware dip op vrijdag.
  Terwijl DWDD vaak de best bekeken avond heeft op vrijdagavond.

 34. Johan

  De Wereld draait door heeft ook zijn top al gezien, die van Nieuwkerk slijmt zich naar binnen bij John de Mol. Die gozer heeft het alleen maar over Talpa.
  Zwagerman viel gisteren door de mand, door die show van SBS met de verminkte gezichten te vergelijken met Boer zoekt Vrouw.

  Als je vandaag boer bent kan je morgen slager zijn, maar zo’n gezicht blijft.

 35. Chiel

  En mulder die maar steeds begon over dat sex in een datingshow zit :D Behalve in Temptation is dat volgens mij nergens. Mathijs vind Beau goed, kan toch?

 36. Johan

  Ja, maar ook steeds die fragmenten van die belspellen van Talpa, het is ordinaire sluikreklame

 37. Johan

  China verbannt Schweine aus dem TV
  “Aktion aus Respekt vor dem Islam”

  http://www.pressetext.at/pte.mc?pte=070125029

  Kom er maar in Geert….

 38. Chiel

  Q: Ja, maar ook steeds die fragmenten van die belspellen van Talpa, het is ordinaire sluikreklame.

  Dus van de zender waar ze fragmenten van laten zien is reclame voor die zender… Ooookeee… Ieder z’n mening dan hé ;)

 39. Theo

  Ja als je Beau goed vind, ben je natuurlijk ook rijp voor de shrink ;)

  Maar verder onzin natuurlijk.
  Matthijs van Nieuwkerk is gewoon een kanjer voor die show.
  Gelukkig eindelijk eens iemand bij de VARA die niet doet alsof mensen die voor commerciele zenders werken een of andere enge besmettelijke ziekte hebben.

 40. bastiaan

  Denk dat er geen DOI 3 komt…. Waarschijnlijk ook geen sdohi 3!

 41. Chiel

  Had het gewoon lekker in Maart gedaan… Nu 2 grote ijsshows tegelijk!!! Wie bedenkt het :)

 42. Simon

  Als je niet tegen concurrentie kan, wat moet je dan in de tv wereld?

 43. janick

  dat van een konijn vin ik ech rot laterzzzzzzzz :P

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.