Nance: ‘Ik haat concurrentie’

Presentatrice Nance baalde er behoor- lijk van toen ze van haar werkgever SBS 6 te horen kreeg dat haar programma Sterren dansen op het IJs vervroegd van start ging. Na maanden hard werken had Nance zin in een paar vrije dagen. “Ik was er echt aan toe. En ik kan je best zeggen dat ik behoorlijk baalde toen ik het telefoontje kreeg van SBS dat het ijsdansen werd vervroegd. Voor mij is het heel belangrijk om de accu op te laden. Maar wat kan ik anders?

‘Nee’ zeggen is geen optie, vertelt Nance in KRO Magazine. Vooral nu de strijd om de kijker groter is dan ooit. “Natuurlijk voel ik die druk. Iedereen zegt: ‘Nu moet het goed zijn’. Het grappige is dat ik concurrentie haat. Ik zit zo niet in elkaar. Het lijkt wel of de wereld steeds harder wordt. Iedereen oordeelt maar over elkaar.

Midden in de ijsdansoorlog van vorig jaar noemde Dancing on Ice-presentator Martijn Krabbé Nance een ‘geschrokken konijn’. “Van een dergelijke opmerking kan ik oprecht ongelukkig worden. Ik vind het niet chic. Ikzelf zal nooit mensen afbranden, zo ben ik niet. Ik vind dat collega’s het televisievak niet zo moeten oordelen over elkaar. We doen allemaal ons best. Hoewel de opmerking van Krabbé me heeft geraakt, lig ik er gelukkig niet wakker van.

Nance wordt dagelijks geconfronteerd met de darmziekte van Crohn. “Dagelijks spookt het door mijn hoofd: als ik maar niet met spoed naar het toilet moet. Dat heb ik al wanneer ik bijvoorbeeld door een winkelstraat loop. Die angst is natuurlijk dodelijk voor een liveshow en het lukt me maar niet om die knop om te zetten. Stress is een zeer slechte factor voor mijn ziekte. Toch zou ik er niet aan moeten denken om minder te werken. Sterker nog, mijn werk staat boven mijn gezondheid. Ik zal altijd blijven door werken, te bang dat ooit de dag komt dat ik geen televisiewerk meer heb. Juist door mijn ziekte geef ik me voor meer dan tweehonderd procent.

Nance werd met spoed geopereerd toen zij nog Lingo deed. “De TROS wilde tijdelijk iemand anders Lingo laten presenteren. Ik dacht: mooi niet, dat gaat niet gebeuren! Vier dagen nadat ik uit het ziekenhuis werd ontslagen, stond ik weer in de studio, me te verrekken van de pijn. Ik kwam doodziek thuis na die opnames.

Nance presenteert vanavond om 20.30 uur samen met Gerard Joling de derde reguliere aflevering van Sterren dansen op het IJs bij SBS 6. (Foto: Ray Christian)

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen